banner

Dershane yasası Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershane yasasını onayladı. Gül'ün onayının ardından CHP’nin dershane yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği öğrenildi.

Eğitimtercihi- Cumhurbaşkanı Abdullah Gün’ün dün akşam saatlerinde dershane yasasını onaylamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği belirtildi. CHP’nin konuyla ilgili bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

Dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek, 2018/2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar özel okullara dönüşecek. 

ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Köprülü yasal haklarımızı arayacağız

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü, yasal süreçle ilgili çalışma yaptıklarını ve yasal haklarını sonuna kadar arayacaklarını bildirdi.

Köprülü, yasal süreç için hazırlıklarını sürdürürken diğer taraftan da Anayasa Mahkemesi’nin dershane kararını bekleyeceklerini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.