banner

Üniversitelilerden ek yatak protestosu




Zonguldak’ta Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan kız öğrenciler, özel yurtlardan ayrılıp gelen öğrenciler için 3 kişilik odalarına ek yataklar konulmasını gece yarısı yurt önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

İncivez Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki Karaelmas Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, saat 22.00 sıralarında dışarıya çıkarak bahçede oturma eylemi yaptı. Kimisi pijamalarıyla eyleme katılan yaklaşık 200 öğrenci, iddiaya göre Başbakan Erdoğan’ın çağrısı üzerine cemaatine ait yurtlardan ayrılan öğrenciler nedeniyle 3 kişilik odalarına ek yataklar konulduğunu ve ders çalışacak alanlarının kalmadığını ileri sürdü. İlave yataklarla 3 kişilik odaların 4-5 kişiye çıkarıldığını ifade eden öğrenciler, ’Öğrenci uyuma odana sahip çık’, ’4 kişilik oda istemiyoruz’ sloganlarıyla tepkilerini gösterdi. 

Öğrenciler, yurt görevlilerinin uyarısına rağmen eylemlerini sürdürünce Zonguldak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan geldi. Alan, öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi arayarak öğrencilerin temsilcisi Funda Kaya ile görüştürdü. Funda Kaya, telefondaki yetkiliye odalarındaki çalışma masalarının kaldırılıp yerine yatak konulduğunu, ders çalışırken yerde süründüklerini söyleyerek durumun düzeltilmesini istedi.

Öğrenciler, Musa Alan’dan odaların tekrar eski haline dönüştürüleceğine ilişkin yazılı söz aldıktan sonra eylemi bitirdi. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan, sıkıntının cemaat yurtlarından ayrılıp gelen öğrencilerden kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye’deki sıkıntı. Başbakanımız, ’sıkıntıyı çözün’ dedi. Bizim de bu sıkıntıyı çözebilmemiz için bir oda 40 metrekare. 40 metrekarelik odalarda 3 öğrenci kalıyor. Dolayısıyla odalar çok rahat mevcudu kaldırıyor. Öğrencilerin bu konuda sıkıntısı da yoktu. Hepsi bu konuda memnundu ama ne olduysa bugün işin şekli değişti. Gelen öğrencilerin de kayıtlarını yaptık. Alaplı yurdundan getirttiğimiz bazaları odalara yerleştirdik. Çaydamar’daki erkek öğrenci yurdumuzda kalan erkek öğrencilerimizi buradaki erkek yurduna kaydırıp gelen kız öğrencileri oraya alacağız. Dönem sonuna kadar misafir kalmak isteyen öğrencileri oraya alarak çözüm getireceğiz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.