banner

Merkezi ortak sınav (TEOG) soruları saat 14:00’da




Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavları sona erdi. Sınav soruları, saat 14.00'ten sonra MEB'in internet sitesinde yayımlanacak.

TEOG soru ve cevaplarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavları sona erdi.

Öğrenciler, dün sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin yazılılarına girdi. Bugün ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri yazılıları yapıldı. Her yazılıda 20 soru soruldu.

Ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışı toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilen sınavlara, 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katıldı.

Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı ve aynı anda gerçekleştirildi. Sınav süresi her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30'ar dakika oldu. Yazılıların ardından soru kitapçıkları isteyen öğrencilere verildi. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlüklerince değerlendirilecek. Ortak sınav sorularının bugün saat 14.00'ten sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulacağı kaydedildi.

Mazeret sınavları, 10-11 Mayıs'ta yapılacak

Sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.