banner

Anayasa Mahkemesi’nden dershane kararı




Anayasa Mahkemesi, CHP’nin dershanelerin kapatılmasını da içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali için yaptığı başvuruda eksiklik olduğuna karar verdi. CHP’nin eksikleri tamamlayarak başvuru yapması gerekiyor.

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılmasını da düzenleyen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali istemiyle yapılan başvuruda eksiklik tespit ederek, tamamlanması için ilgililere tebliğ etti.

CHP, Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, başvuruda eksiklik tespit ederek, tamamlanması için ilgililere tebliğine karar verdi.

CHP'nin, belirlenen eksiklikleri tamamlayarak Anayasa Mahkemesine tekrar başvurması gerekiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.