banner

Bakan Ömer Dinçer’den 4+4+4 açıklaması




Bakan Dinçer, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanuna ilişkin, ''Bu kanun halkla devletin barışmasında önemli bir adım olarak da tarihe geçecek'' dedi.

Teklifinin yasalaşmasının ardından teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, katı, tek tipleştirici bir yapıdan, daha demokratik daha esnek bir yapıya geçişi sağlayan bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Dinçer, şunları söyledi: ''Artık bugünden sonra Türk eğitim sisteminde tek tip insan yetiştirmek yerine bu ülkede ve bu toplumda ihtiyacımız yetenekli çocuklar yetiştirmeye, dünyayla rekabet edebilecek bilgi ve kabiliyetlerle donatmaya yönelik bir adım atmış olacağız. Daha da önemlisi, her bir çocuğumuzu ayrı bir birey, potansiyel olarak kabul edip onların her birisinin kendi yetenek ve kabiliyetlerine göre geliştirilebileceği bir zemini de oluşturmuş olacağız. Bu kanun aynı zamanda Türkiye'de halkla devletin barışmasında önemli bir adım olarak da tarihe geçecek. Biz halkla devlet biraz daha yaklaştırdık ve biraz daha fazla barıştırdık. Ben eminim bu barışma artıkça ve geliştikçe Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimiz ilelebet ayakta kalmak için güçlü bir desteği de sahip olacak.'' Tüm partilere ve milletvekillerine teşekkür eden Dinçer, ''9 maddedeki desteğinden dolayı MHP milletvekillerimize BDP'den destekleyen milletvekillerimize, her birinize gönülden teşekkür ediyorum'' dedi. AK Parti'li milletvekilleri, teklif yasalaştıktan sonra alkışladılar. Milletvekilleri, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanı Dinçer'i tebrik ettiler. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, sıradaki tasarı ve teklifler için komisyon ve hükümetin yerine almaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.