banner

İstanbul'da okullar bir gün daha tatil edildi




İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 7 Ocak Çarşamba günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, son hava tahmin raporunda, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği, sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek, eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğinin bildirildiği aktarıldı.

Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 7 Ocak Çarşamba günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.