banner

İstanbul’da kar tatili uzatıldı mı, kaç gün sürecek?




İstanbul’da 12 Şubat Perşembe günü okullar tatil edilecek mi? İstanbul’da kar tatili kaç gün sürecek? İstanbul Valiliği’nden kar tatili açıklaması;

İstanbul Valisi Vasip Şahin, perşembe günü okulların kar yağışı nedeniyle tatil olup olmayacağı sorularını cevapladı. Şahin "Yağış yarın hafifleyeceği için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" dedi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini söyleyen Vasip Şahin "Kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini kaybedecek, zincirleme kaza dışında kar nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" dedi.

Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul'da bugün akşam ve yarın hava nasıl olacak?

İstanbul'da bugün aralıklarla devam eden kar yağışının, akşam saatleri öncesine kadar Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bu sabah saatlerinde kar kalınlığı Tuzla'da 20, Çamlıca'da 15, Yakacık'da 17, Şile'de 13, Uğur Mumcu ve Çekmeköy'de 12, Ümraniye, Sancaktepe, Kayışdağı, Hadımköy ve Esenyurt'ta 10, Pendik, Kurtköy ve Samandıra'nın yanı sıra Sultanbeyli ve Ömerli'de 8, Beykoz, Kağıthane ve Bulgurlu'da 5, Taksim, Beşiktaş ve Maslak'ta 4 santimetre, Sarıyer ve Kartal'da ise 1 santimetreden daha az olarak ölçüldü.

Bu sabah İstanbul'da ölçülen en düşük sıcaklıklar Üsküdar'da -3, Silivri'de -2, Ümraniye ve Arnavutköy'de -1, Florya, Büyükçekmece, Samandıra, Esenler, Eyüp, Sancaktepe, Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Kartal, Fatih ve Sarıyer'de ise sıfır derece olarak tespit edildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi görüş mesafesini kısalttı

İstanbul'da son 24 saatte belirlenen saatteki en yüksek fırtına hızları, Anadolu Feneri civarında 98, Sarıyer ve Silivri'de 87, Sancaktepe'de 85, Esenler'de 76, Üsküdar ve Büyükçekmece'de 72, Kadıköy'de 70, Eyüp ve Ümraniye'de 69, Samandıra'da 66, Atatürk Havalimanı'nda 65, Florya'da 64, Ömerli ve Tuzla'da 63, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 57 kilometre ölçüldü.

Yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesi 2 kilometreye, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 500 metreye kadar düştü.

İstanbul'da bugün aralıklarla devam eden kar yağışının, akşam saatleri öncesine kadar Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

Rüzgarın hızının poyraz yönünden saatte 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesi; akşam saatlerinde saatteki hızının 50 kilometreye düşmesi beklenirken, bugün en yüksek sıcaklığın 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yarın karla karışık yağmur bekleniyor

Kentte, yarın yağışın aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde, sabahın erken saatlerinde ise yüksek kesimlerde yer yer kar olarak görülmesi bekleniyor.

Rüzgarın yıldız ve karayel yönlerinden saatte 40-70 kilometre hızla eseceği, sıcaklıkların ise en düşük sıfır, en yüksek 5 derece olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerine çıkacak

Cuma günü, havanın parçalı çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmurlu olması, rüzgarın da orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Şehirdeki en düşük sıcaklığın 2, en yüksek 8 derece olacağı ve cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

İETT seferlerinde aksama yok

İstanbul'da iki gündür devam eden kar yağışının İETT seferlerinde aksamaya yol açmadığı belirtildi.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle hava ve deniz ulaşımında iptaller yaşanırken, İETT'nin seferleri aralıksız sürüyor. Ulaşımın aksamaması için ek seferler programı başlatan İETT, yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen 3,7 milyondan fazla kişinin ulaşımını gerçekleştirdi.

Filo Yönetim Merkezi'nde bilgisayar destekli kriz uygulamasını işleten İETT, 5 bin 593 araçtan gelen acil durum mesajlarını AKOM'a bildirerek, yollardaki olumsuzluklara anında müdahale edilmesini sağlıyor.

Her yıl kışa girmeden önce hazırlanan program kapsamında bir yetkilisini AKOM'da hazır bulunduran ve kent genelinde 663 hatta 12 bin duraktan geçen İETT, 495'i metrobüs, 2 bin 23'ü İETT otobüsü, 2 bin 153'ü özel halk otobüsü ve 922'si de Otobüs AŞ'ye bağlı toplam 5 bin 593 araçla İstanbullulara 24 saat aralıksız hizmet veriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.