banner

Öğrencilere ücretsiz yemek ve kıyafet teklifi




Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, öğrencilere ücretsiz yemek ile ayakkabı ve palto verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifi, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Buna göre, Bakanlığın verdiği ücretsiz ders kitapları dışındaki kitaplardan öğrenciler sınav sorumluluğu taşımayacak.

Bütün öğrencilere günde bir öğün sıcak yemek dağıtılacak. Devlet okullarında talep eden öğrencilere ders yılı başında bir çift ayakkabı ve palto verilecek.

Teklifin gerekçesinde, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılmasının olumlu bir adım olduğu, ancak 12 yıllık zorunlu eğitimin bir çok aile için önemli bir maddi yük getirdiği belirtildi.

Eğitim kitaplarının ücretsiz dağıtılmasının önemli bir gelişme olduğu kaydedilen gerekçede, "Bakanlığın ücretsiz dağıttığı kitapların dışında başka kitaplar aldırılmasının ve öğrencilere ek yükler getirilmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklarını koruyacak asgari giyim olanaklarına sahip olmaları gerektiği belirtilen gerekçede, şu ifadelere ver verildi:

"Her ders yılında ayakkabıları eskimiş, bazen terlikle okula gitmek zorunda kalabilen öğrencilerin fotoğrafları vicdanları kanatmaktadır. Sırtında paltosu olmadan okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ise sayılamayacak kadar çoktur.

O nedenle nasıl ki zorunlu askerlik hizmeti sırasında yükümlülerin bütün gereksinimi devlet tarafından karşılanmakta ise zorunlu eğitimde de öğrencilerin, ders saatlerinde bir öğün sıcak yemek ve sağlıklı giyim için gerekli ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalıdır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.