banner

Okumaktan ve düşünmekten asla vazgeçmeyin




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Dünya Çocuk Günü Programı'nda çocuklardan, telefonlar ve sanal medya nedeniyle odaların dışında da bir hayat olduğunu unutmamalarını isteyerek, "Dışarıdaki hayatı tanımanız ve anlamanız gerekiyor. Hayatın zorluklarıyla sadece internetle, sosyal medyayla baş edemezsiniz. Evinizde, işinizde, okulunuzda sosyal aktiviteler içinde yer almalısınız" dedi.

aysen gurcanBakan Gürcan, Keçiören Belediyesince Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dünya Çocuk Günü Programı'nda yaptığı konuşmada, bugünün en başta çocuklar olmak üzere bütün insanlığa güzellikler getirmesini temenni etti.

Çocukların, bütün insanlığın aydınlık geleceği olduğunu, onların zenginlik ve barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerini ifade eden Gürcan, "Dünya Çocuk Günü, çocukların barış içinde sağlıklı koşullarda yaşamaları için yapabileceklerimizi sorgulamamız açısından önemli bir gündür. Onun için çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi tüm insanlığın vazifesidir" diye konuştu.

Ailede çocuğa değer veren bir millet olduklarının altını çizen Gürcan, devlet olarak da çocukların sağlık, eğitim, beslenme şartlarının iyileştirilmesi, zor şartlardaki çocukların korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını anlattı.

Çocuklara ayrı ve özel bir önem verdiklerini dile getiren Gürcan, tüm kişi ve kuruluşlarla birlikte görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Salonda bulunan çocuklara "küçük dostlarım" diye seslenen Bakan Gürcan, çocukların birer umut ve masumiyetin temsilcileri olduklarını söyledi.

Kendisinden önce düzenlenen panelde bazı çocukların "büyüklerin kendilerini dinlemediği" şeklindeki sözlerine değinen Gürcan, "Ben söz veriyorum. Sizi dinlemek istiyorum ve sizin gelecek değil şu anın temsilcileri olduğunuzu düşünüyorum. Siz bizim umutlarımızı artırıyorsunuz. Bir bakan olarak değil bir büyüğünüz bir anneniz olarak size seslenmek istiyorum, okumaktan, düşünmekten, hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Rüyası olmayanın geleceği olmaz. Kendiniz, ülkeniz için ve dünyanın bütün çocukları için hayal kurun" diye konuştu.

Sosyal medya odalarınızın dışında bir hayat olduğunu unutturmasın

Bakan Gürcan, etkinliğe katılan çocuklara şu sözlerle seslendi:

"Size tavsiyem, vaktinizi sadece internette, sosyal medyada geçirmeyin, sosyal medyanın ne olduğunu, faydasını ve zararını bilen birisi olarak söylüyorum. Tabii ki telefonlar, internet, hayatınıza değerli katkılar sağlıyordur, asla bunu küçümsemiyorum ancak bu telefonlar veya sanal medya, odalarınızın dışında da bir hayat olduğunu unutturmasın size. Dışarıdaki hayatı tanımanız ve anlamanız gerekiyor. Hayatın zorluklarıyla sadece internetle, sosyal medyayla baş edemezsiniz. Evinizde, işinizde, okulunuzda sosyal aktiviteler içinde yer almalısınız.

Birlikte yürüyeceğiniz, tartışacağınız, muhabbet edeceğiniz, kitaplar okuyacağınız dostlarınız olmalı. Yıllar sonra ne kadar doğru bir yol üzerinde olduğunu anlayacaksınız. Ben anladım. Bugünlere arkadaşlarımla bana yol katan kişilerle geldim. Mutlaka size değer katan arkadaşlarınız olmalı. Biz, kendimizi için faydalı olanı değil, sizin için faydalı olanı size tavsiye ederiz. Ama sanmayın ki size engel olma değil hedefimiz, sizin yolunuzu açmak. Anneniz, babanız, öğretmeniniz olarak tamamen dileğimiz bu."

Güllük gülistanlık bir dünyada yaşanmadığını, ülkede, bölgede ve dünyada sorunların bulunduğuna dikkati çeken Gürcan, bunlara elbette duyarsız ve ilgisiz kalınamayacağını vurgulayarak, "Biz sizlerin büyükleri, idarecileriniz olarak sizlere imkanlar sunacağız. Siz de okuyarak, çalışarak, araştırarak sürdüreceksiniz gayretinizi. Gelecekle ilgili umutlarınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Yüreğinizdeki sevgi insanlık için gereken huzur ortamının en önemli anahtarıdır" değerlendirmesini yaptı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da çocuklar arasında ortak bağ kurulması ve çocuk haklarına dikkat çekilmesi amacıyla Çocuk Günü programında bir araya geldiklerini vurguladı.

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezinde (ÇODAM) yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi veren Ak, buralardaki hizmetlerin başarılı şekilde yürütüldüğünü anlattı.

Belediyenin çocuklara yönelik diğer faaliyetlerini aktaran Ak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına destekleri için teşekkür etti.

Dünya Çocuk Günü Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çocuk korusunun sahne aldığı programda, Suriye, Afganistan, Somali gibi ülkelerden gelen çocuklar şiir okudu. Daha sonra çocukların konuşmacı olarak yer aldığı "yetişkinlerin dünyasında çocuk olmak" konulu panel düzenlendi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.