banner

Özel öğretim kursları 5 bilim grubunda hizmet verecek




Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle, özel öğretim kurumlarının 5 bilim grubunda kurs açabilmesine imkan sağlandı.

 

kurs_mebDanıştayın özel öğretim kurumlarına ilişkin genelgedeki "en fazla 3 bilim grubunda kurs açılabileceği" düzenlemesinin yürütmesini durdurmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni düzenleme yapıldı. Düzenlemeyle özel öğretim kurumlarının 5 bilim grubunda kurs açabilmesine imkan sağlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yönetmelik değişikliğine göre, özel öğretim kursları, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe grubu olarak belirlenen bilim gruplarından en fazla 5 bilim grubunda eğitim verebilecek. Önceki yönetmelikte en fazla 3 bilim grubunda eğitim verilebileceğine yönelik düzenleme bulunuyordu.
Mevzuata eklenen yeni maddeyle kurum açacak veya devir alacak kurucu tüzel kişilik ise şirket ortakları veya kurucu temsilcisi hakkında, kurum açma veya devir alma başvurusunu yapmadan önce 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanması Hakkında Kanun veya Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yetki alanına giren suç veya suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma bulunması halinde, bu soruşturmalar sonuçlandıktan sonra kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenecek.
Yeni düzenlemeyle ayrıca özel öğretim kurumları, tabela, reklam ve ilanlarında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatında yer alan kurum adını kullanabilecek. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.