banner

Öğrenci kayıtları e-Okul sistemine işlendi




Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için bütün resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları e-Okul sistemine işlendi.

 

mebMilli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için bütün resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrenci kayıtlarının, öğrencilerin MERNİS ikametgah bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi.
Bu kapsamda, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 402 bin 782 çocuğun 1'inci sınıflara, 1 milyon 697 bin 908 öğrencinin de 5'inci sınıflara kaydının yapıldığı kaydedildi.
Veliler, "http://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.