banner

TÖZOK’tan deneme sınavı atağı




Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) ulusal çapta YKS ve LGS sınavları düzenliyor.

tozok_deneme_sinaviTürkiye Özel Okullar Derneği LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik nitelikli ve gerçek sınav standardında deneme sınavları uygulayacak. Bu sınavlara TÖZOK’un yüzlerce üyesi dahil, tüm özel okullar ve devlet okulları katılabilecek. Toplamda yapılacak 4 farklı sınava bir milyondan fazla öğrencinin katılması hedefleniyor.
TÖZOK tarafından Türkiye Özel Okullar Deneme Sınavı adı altında yılda 2 defa gerçekleştirilecek denem sınavları tüm okullara açık olacak. Türkiye Özel Okullar Deneme Sınavı hakkında bilgi veren TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, üye okullardan gelen talepler doğrultusunda bu sınavın gerçekleştirilmesine karar verildiğini söyledi. Güvenilir bir sınav olması için her türlü önlemin alındığını belirten Öztürk, “Türkiye’nin önemli üniversiteleri ve akademisyenleri ve Türkiye Özel Okullar Derneği üyesi okulların öğretmenlerinden oluşan Sınav Bilim Kurulu sınavın planlamalarını uzun süredir sürdürüyor. Soruların konu dağılımı ve zorluk derecesi MEB ve ÖSYM’nin sınavlarda uyguladığı standartlar dikkate alınarak hazırlanan bu deneme sınavları ile öğrenciler; özgün, ölçme düzeyi yüksek, güvenilir ve gerçek sınav standardında deneme sınavlarına girebilecekler ve kendilerini TÖZOK’un yüzlerce üyesi de dahil on binlerce öğrencinin içerisinde değerlendirme fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.

Sınava katılım ücretinin 25 TL olarak belirlendiğini ifade eden Öztürk, herhangi bir kar amacı güdülmediğini söyledi. Sınav sonuçlarının paylaşımı ile ilgili de açıklama yapan Öztürk, sınava giren okullara sadece kendi öğrencilerinin aldığı sonuçların gönderileceğini söyledi.
Sınavların cevap anahtarları ve videolu çözümleri, sınavlar uygulandıktan sonra Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Youtube kanalında yayınlanacak ve sınav sonuçları sınavların uygulandıkları tarihten en geç 5 gün içinde yine derneğin web sitesi üzerinden “Sınav Bilim Kurulu” tarafından detaylı analizlerle yayınlanacak.
Basın toplantısına Başkan Öztürk’ün yanı sıra Başkan Yrd. Saim Meral, YK üyeleri Fuat Erez ve Bünyamin Çelikten katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.