banner

Üniversitelerde ‘yasama uzmanlığı’ için ilk adım atıldı




Prof. Dr. Rıza Ayhan, üniversitelerin bünyesinde Yasama Enstitüsü kurulmasına ilişkin TBMM ile yaptıkları işbirliği protokolüne dair bilgi verdi.

yasama uzamanlığıEnstitünün kurulabilmesi için YÖK'e başvuruda bulunduklarını belirten Ayhan, bu konuda henüz bir kararın çıkmadığını söyledi.

Milletvekillerine, TBMM personeline, milletvekili danışmanlarına ve yardımcı personele Yasama Enstitüsü'nde eğitim vermeyi amaçladıklarını anlatan Ayhan, buradaki eğitimin yüksek lisans ve doktora olmak üzere lisansüstü eğitimi içerdiğini ifade etti.

‘Türkiye için bir ilk’

Bu programa başvuracakların yabancı dilinin olmasının zorunlu olacağını belirten Ayhan, kontenjanın TBMM'nin talebine göre değerlendirileceğini belirtti.

Bu enstitünün Türkiye için bir ilk olacağını, ancak dünyada bunun örneklerinin bulunduğunu belirten Ayhan, ''Talepte bulunurlarsa milletvekillerine de eğitim programları hazırlamayı düşünüyoruz. Onun haricinde okumayı seven milletvekillerimiz olursa, kanuni şartları yerine getirmek şartıyla yüksek lisans da yapabilecekler'' diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.