banner

Son 3 yılın en zor sınavı




Sabah Gazetesi Yazarı Yaşar Özay’ın bugünkü yazısı.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) dün yapıldı. Sınava, 666 bin 163 aday katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru için 85 dakika, Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika süre verildi. LYS maratonu bugün yapılacak LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı ile sona erecek. Sınavı değerlendiren Biltest Dershaneleri bölüm başkanları, "LYS 3 testi, bu sene yorum ve bilgiyi harmanlayan yapısıyla öğrencileri oldukça zorladı. Ful yapabilecek öğrenci çıkmaz. Son üç yılın en zor sınavıydı. Bu durum öğrencilerin tüm sınav ortalamalarını bozdu" dedi. Bilfen bölüm öğretmenleri ise testleri şöyle yorumladı:

56 NET YAPAN ÇIKMAZ

Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Aslıhan Sezen: 2012 LYS 3 Coğrafya soruları genel olarak bilgi ağırlıklı olduğundan alan dışından giren öğrencilerin zorlanacağını düşünmekteyiz. Sorular geçen yıla oranla daha kısa, açık ve net yanıtlardan oluşmasına rağmen bilgi ağırlıklı. Düzenli çalışan öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav.

 Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Oya Handan Ece: Bu sınav, bizlere bir kez daha ÖSYM'nin genel kültürü yüksek, yorum gücü gelişmiş ve bilgiyi kullanabilen öğrenci beklentisinde olduğunu gösteriyor. Seçilen sanatçı ve eserlere ilişkin ayrıntılı bilgiler istenmesi öğrencileri zorlayıcı bir sınav olduğunun göstergesi. 56 sorunun tamamını çözebilen olacağını sanmıyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.