banner

Bakan Dinçer'den Nimet Çubukçu açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eski Milli Eğitim Bakanları Hüseyin Çelik ile Nimet Çubukçu’nun ağır ifadelerle eleştirildiği elektronik posta kriziyle ilgili olarak, “Bir hata yaptık. Onların incinmesini asla istemem. Nimet Hanım hayatta üzmek isteyeceğim en son kişidir” dedi.

Dinçer: Bir hata yaptık kabul ediyoruzDinçer, halef- selef Milli Eğitim Bakanları arasında gerilim yaratan olayla ilgili şunları söyledi:

Hata yaptık kabul ediyoruz

“Biz bir hata yaptık, bunu kabul ediyoruz. Bu yanlışı düzeltmek için de zaman kaybetmeden özür diledim. Her iki Bakan da benim için çok değerli. Bizim sürdürdüğümüz projeleri başlatan kişilerdir. Onların incinmesini asla istemem. Bu konunun daha fazla konuşulması ve tartışılması onları üzer. Nimet Hanım ile geçmişe dayanan bir hukukumuz var. Hayatta üzmek isteyeceğim en son kişidir. Bu hatanın telafi edilmesi ve sorumlularının ortaya çıkartılması ayrı bir konudur. Ben bu konuda gereğini de yaparım.”

Yazıda tükürdüğünü yalamakla suçlandı

Elektronik posta krizi, bir internet sitesinde “Ömer Dinçer’i Anlamak” başlığıyla yayınlanan yazının MEB Basın Müşavirliği’nce, Ak Parti milletvekillerine gönderilmesiyle başladı. Yazıda, eski Bakan Nimet Baş “tükürdüğünü yalamakla” suçlanırken, Çelik’in birçok uygulaması eleştirildi. Baş ise tepkisini, “Onur mücadelesi çerçevesinde cevap veriyorum” diyerek Ak Parti milletvekillerine bir yanıt göndererek gösterdi. Baş, mektubunda şunları söyledi: “Ne benim ne ekibimin zaafı oldu. İhale derdi, rant derdi, para derdi, hırsızlık, namussuzluk bilmedik. Eş, kardeş, akraba, çocuk, hısım ne Bakanlık’ta cirit attı ne de ihale işlerine bulaştı. Makamlara şerefle geldim, aynı onurla da ayrıldım.”

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.