banner

‘80 kişilik sınıfları dağıtabiliriz’




İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yoğunluk olan okulların diğer okullara dağıtılabileceğini belirtti

İstanbul'da 60-66 ay arası adres sistemine göre 114 bin öğrenci kaydoldu. 373 bin öğrencinin 1. sınıfa kaydı yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni düzenlemeyle 1227 ilkokul, 1105 ortaokul, 85 de imam hatip ortaokulu oluşturulduğunu belirterek, ''Bu yılki yasal değişiklikten sonra 60-66 ay arası adres sistemine göre 114 bin öğrenci kaydoldu. Adrese dayalı sisteme göre toplamda 373 bin öğrencinin birinci sınıfa kaydı yapıldı'' dedi.

Yıldız, bu yıl eğitim ve öğretim sisteminde zorunlu eğitim 12 yıla çıkması ve eğitimin kademelendirilmesinin en temel değişiklik olduğunu belirterek, ''İstanbul'da 1450'ye yakın ilköğretim okulu vardı. 1227 ilkokul, 1105 ortaokul, 85 de imam hatip ortaokulu oluşturuldu. Liselerde okulların dönüştürülmesi anlamında değişiklik olmadı, ama geçmişte lise zorunlu olmadığı için okullaşma oranımız yüzde 82 civarındaydı'' dedi.

Okula başlama yaşının 60 aya çekilmesinin yüzde 70 oranında öğrenci artışına neden olduğunu ifade eden Yıldız, ''Bu yılki yasal değişiklikten sonra 60-66 ay arası adres sistemine göre 114 bin öğrenci kaydoldu. Adrese dayalı sisteme göre toplamda 373 bin öğrencinin birinci sınıfa kaydı yapıldı.  Ancak 60-66 ay arasındaki çocukları veli isterse okula gönderebilir" dedi.

80 kişilik 1. sınıflar için çözüm

Yıldız, yoğunluk olan okulların diğer okullara dağıtılabileceğini anlattı. Yıldız, 80 kişilik gibi birinci sınıfta yığılma olan yerlerde, devam eden diğer 2-3-4 sınıflardaki ortalamayı 45'ten 50'ye çıkararak, yeni şubeler açıp birinci sınıfların şube sayının artırılabileceğini vurguladı.

Okuma-yazma 2. dönem

Yıldız, 60-66 ay ile 66 ay-72 aylık gruplara göre birinci sınıflar için şubeler oluşturulabilineceğine işaret ederek, bunun okulların fiziksel imkanınına, gelen taleplere göre belirleneceğini, ancak sadece yaş grubunun dikkate alınamayacağını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.