banner

Redhack davasında 3 tahliye




‘Redhack’ (Kızıl Hackerlar) davasında tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

''Sol ve bölücü terör örgütlerinin tamamına dijital anlamda destek verdikleri, bu anlamda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' öne sürülen 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Sanıklardan Özgür Martin Aktaş, yasa dışı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine girmediğini savundu ve tahliyesini istedi.

Diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, sanıkların suçla bağlantılarının kuşkuya yer vermeyecek şekilde tespiti için bilirkişi raporu aldırılmasını, tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanması dikkate alınarak tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Buna göre, atılı suçun değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, Duygu Kerimoğlu, Alaittin Karagenç ve Uğur Cihan Oktulmuş'un tahliyelerine karar verildi.

İçişleri Bakanlığı'nın davaya katılma talebinin kabulüne ve bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verilerek duruşma ertelendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.