banner

YÖK’le ilgili büyük iddia, eğer doğruysa…




RedHack eylemlerine devam ediyor. Kızıl Hackerlar yılbaşından sonra ikinci kez yine YÖK'ü hedef seçti ve gece geç saatlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamayla yapılan saldırıyı doğruladı.

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen grup aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dokümanı ele geçirdiklerini ve içlerinde YÖK'e yapılan ihbarlar dahil birçok dosyanın yer aldığını iddia etti. Aralarında bazı üniversitelere ait yolsuzluk dosyalarının olduğu da iddia edildi.

Konuyla ilgili henüz YÖK'ten resmi bir açıklama gelmedi.

RedHack, yılbaşı gecesi YÖK'ün resmi sitesine bağlı internet eğitim sayfası olan ide.yok.gov.tr'ye saldırı düzenlemiş ve kendi afişlerini yayınlamıştı.

Belgeleri yayımlamaya başladı

RedHack, Twitter üzerinden bazı belgeleri yayımlamaya başladı, belgelerin gerçek olup olmadığı henüz tam olarak bilinmiyor, YÖK hala konuyla ilgili bir açıklama yapmadı...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.