banner

Yeni nesil kampüsler geliyor




MEB, günümüz mimarisine ışık tutabilecek 33 eğitim kampüsü için kamu özel ortaklığında yap-kirala-devret modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor

kampus_yeniMilli Eğitim Bakanlığı 33 eğitim kampüsünü kamu özel ortaklığı modeliyle yap-kirala-devret şeklinde yapmak için harekete geçti.

MEB İnşaat ve Emlak Grup Başkanı Mustafa Murat, proje yarışmasının şartnamesindeki açıklamasında, günümüz beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak, teknolojideki gelişmelerin kullanılmasına imkan veren, işletme, bakım ve onarım maliyetlerini en ekonomik çözen akıllı bina yaklaşımıyla açık ve kapalı spor tesisleri, yemekhane, kantin-kafeterya, kütüphane, otopark, laboratuvar, gözlem evi gibi eğitim destek alanlarının ortak olarak kullanıldığı bir yapı anlayışında olduklarını vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.