banner

Birleşmiş Milletler öğretmenlere şiddeti kınadı




Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Pakistan'da öğretmenlere yönelik ölümcül saldırıların artmasını kınadı.

 

BM sözcülük ofisinden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban, ''Öğretmenlere yönelik şiddet, eğitim sistemlerine olan güveni zayıflatmakta, öğrenciler üzerinde travmatik etkilere sebep olmakta ve velilerin, çocuklarını okula gönderme konusundaki cesaretini kırmaktadır'' ifadesini kullandı.

Ban, kadın öğretmenlere yapılan saldırıların bilhassa daha adice olduğunu çünkü bu saldırıların rol model olunan kız öğrenciler üzerinde orantısız etki yaptığını kaydetti.

Okulların korunaklı öğrenim alanları olarak saygı görmesi doğrultusunda çağrıda da bulunan Ban, dünya genelinde, bölgesel ve milli çaptaki yöneticileri bu alanların güvenliğini sağlamak için çabalarını iki katına çıkarmaya teşvik etti.

BM Genel Sekreteri ayrıca, öğretmenlere karşı şiddetin faillerinin adalete teslim edilmesini sağlamak ve eğitim hakkının ihlal edilmesini önlemek için uluslararası toplumun birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri'nin açıklaması, Pakistan'ın Şahkas kasabasında kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 41 yaşındaki kadın öğretmen Şahnaz Nazlı'nın hayatını kaybetmesi üzerine geldi. Açıklamada, Afganistan'ın kuzey sınırına yakın bölgesinde ocak ayında yaşanan 5 öğretmen cinayetine de değinildi.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.