banner

Milli Eğitim Bakanı, eylemci öğrencilerle görüştü




YÖK'ün kapatılmasını isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenciler olmadan üniversitelere yönelik karar almaması gerektiğini savundu. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) protesto amacıyla Bakanlık önünde toplanan öğrencilerle makamında yaklaşık bir saat görüştü.

Genç-Der üyesi bir grup üniversite öğrencisi, YÖK'ü protesto amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Genç-Der temsilcisi, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ayşen Kavas, Bakanlığın öğrenciler olmadan üniversitelere yönelik karar almaması gerektiğini savundu.

YÖK'ün kapatılmasını isteyen Kavas, bunun nedenlerine ilişkin hazırladıkları dosyayı Bakan Avcı'ya sunmak istediklerini söyledi.

Yetkililer de ''YÖK'ü kapatacağız'' şeklinde slogan atan öğrencileri, görüşmek üzere Bakanlığa davet etti. Öğrencileri temsilen içeri giren Ayşen Kavas ve Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi öğrencisi Onur Kest, Avcı'dan randevu istediklerini belirtti.

Daha sonra buradan ayrılan öğrenciler, telefonla taleplerinin kabul edildiğinin bildirilmesi üzerine tekrar Bakanlığa geldi. Nabi Avcı, öğrencilerle makamında yaklaşık bir saat görüştü.

Bakan Avcı, öğrencilerin taleplerini dinledi

Bakanlık Basın Biriminden alınan bilgiye göre, Bakan Avcı, görüşmede öğrencilerin YÖK'ün kaldırılmasına ve öğrencilerin üniversite yönetimlerinde söz sahibi olmasına ilişkin taleplerini dinledi.

Avcı, 12 Eylül Anayasası ile kurulan YÖK'ün bugünün koşullarına uygun olmadığını belirtti.

Bugüne kadar yapılan pek çok düzenlemenin bu alandaki sorunları gidermeye yetmediğini ifade eden Avcı, bu nedenle yükseköğretime günün koşullarına uygun düzenleme getirmek istediklerini bildirdi.

Bu düzenlemenin, her üniversitenin kendi gelişmişlik düzeyine ve özel koşullarına uygun yönetmelikler çıkarmasına olanak vermesi gerektiğine işaret eden Avcı, bu yapılmadığı takdirde 12 Eylül koşullarında oluşturulan ve bugün açıkça anakronik hale gelen yapının içten içe çürümeye mahkum olduğunu kaydetti.

Bakan Avcı, gençlere, Orson Welles'in ''I know what it is to be young-Genç olmanın ne demek olduğunu bilirim'' şarkısını dinlemelerini ve Joseph Needham ''Doğunun Bilgisi Batının Bilimi'' kitabını okumalarını tavsiye etti.

Ayşen Kavas, çıkışta yaptığı açıklamada, Bakan Avcı'nın kendilerine ''üniversitelerle ilgili karar alınırken öğrenciler ve akademisyenlerin görüşlerini de alacaklarını'' söylediğini ifade etti.

Genç-Der üyesi öğrenciler, geçen hafta da YÖK'e giriş-çıkışı emniyet şeritleriyle bir süre kapatmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.