banner

Komisyonda Kürtçe diyaloğu




Eğitimde yeni sistem ile getirilen esnek yapı birçok pencereden tartışılıyor. Yeni boyut ise anadilde eğitim oldu. Çünkü 4+4+4 sisteminde ikinci kademede seçmeli dersler devreye girecek. O dersler arasında Kürtçe de olacak.

Soruyu komisyon toplantısı sırasında CHP'li Sezgin Tanrıkulu gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı ile arasında geçen diyalog dikkat çekti:

Tanrıkulu: "Seçmeli Kürtçe dersi mi geliyor?

Bakan Dinçer: "Esnek bir yapı getirirken karşı çıkıyorsunuz. O konuda nasıl bir şey söyleyebiliriz"

Tanrıkulu: "Hangi esneklik? Anadilde öğretim nerede?"

Bakan Dinçer: "Ben teklifi okuyunca görebileceğinizi varsaydım"

İşte bu yanıt üzerine Sezgin Tanrıkulu, "Öyle bir niyet varsa açıkça ortaya koyun. Neden gizliyorsunuz" dedi.

Birgün sonra bu kez haberciler Milli Eğitim Bakanı'na, "Kürtçe seçmeli olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Dinçer, ''Olacak" demedi ama açık kapı bıraktı:

"Bunlarla ilgili verilmiş açık karar yok. Anayasa'ya bağlı hareket ediyoruz. Bu Türkiye'nin demokratikleşmesi ile ilgili. Türkiye'nin ulusal siyasetini izleriz. Yasa uygun ama müfredatta uygulamak önemli."

Yani Milli Eğitim Bakanı gelişmelere göre, siyasi karar doğrultusunda gerekirse seçmeli derslerle ilgili müfredata Kürtçe'nin de alınabileceğinin mesajını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.