banner

İŞKUR'dan öğrencilere meslek seçiminde destek




İŞKUR, öğrencilerin meslek seçiminde doğru karar verebilmesi için meslek seçim dergisi hazırladı.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine ''Meslek Seçimine Destek'' dergisi dağıttı.

İŞKUR tarafından meslek seçimi sürecinde gençlere ve ailelerine destek olmak amacıyla hazırlanan derginin tanıtım toplantısında konuşan Yazıcı, derginin yaklaşık 1 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Dünyada sadece Almanya'nın gençler için meslek seçimine yönelik bir dergi çıkardığını belirten Yazıcı, Türkiye'nin bu çalışmayı yürüten ikinci ülke olduğunu ifade etti.

İŞKUR'un sürekli işgücü piyasası araştırması yaptığını dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bu araştırmada, işe yerleştirmelerde karşımıza çıkan en büyük engel mesleksizlik. Dergi çalışması, bu problemi çözmede geleceğimizin garantisi siz gençlere nasıl yol gösterebiliriz düşüncesi ile ortaya çıktı. Kararsız kaldığınız bu yıllarda, hangi mesleği icra edeceğinizi düşündüğünüz bu yaşlarda, size bir nebze olsun destek olmak istiyoruz. Bu çalışma, konusunda uzman iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla hazırlandı. Böylece sizleri doğru, kabiliyetlerinize ve niteliklerinize uygun mesleklere yönlendirilmenizi amaçlıyoruz.''

Dergiden 700 bin adet bastırdıklarına işaret eden Yazıcı, sadece Ankara'da 42 bin 900 derginin öğrencilere ulaştırılacağını söyledi. Derginin öncelikle meslek liselerinin son sınıflarındaki öğrencilere dağıtılacağını anlatan Yazıcı, iş ve meslek danışmanlarının da derginin tanıtımı için meslek liselerinin son sınıflarında okuyan öğrencileri ziyaret edeceğini söyledi.

İŞKUR'un veli toplantılarına da katılmayı planladığını vurgulayan Yazıcı, öğrencilere ''İşsiz kalkmaktan korkmayın. İŞKUR'a güvenin. İŞKUR ofislerini ziyaret edin. Bir telefon kadar size yakınız'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.