banner

Kopenhag Üniversitesi’nde İslam Teolojisi programı




Kopenhag Üniversitesi’nde İslamiyet konusunda bilgi kazandırılması amacıyla, “İslam teolojisi master programı” kapsamında “İslam’da sosyal etik”, "Hizmet" ve "Yardımlaşma" konularında eğitim verilecek.

kopenhag uniDanimarka'da Kopenhag Üniversitesinde İslamiyet konusunda bilgi kazandırılması amacıyla "İslam teolojisi master programı" açılacak.

"Politiken" gazetesinin haberine göre gelecek yıldan itibaren başlayacak program, Müslüman azınlıkla daha fazla iletişim halinde bulunan öğretmen, hemşire, polis ve devlet dairesi çalışanlarına yönelik olacak.

Master programı kapsamında "İslam'da sosyal etik", "Hizmet" ve "Yardımlaşma" gibi konularda kurslar verilecek.

Programın eğitmenlerinden Pakistan asıllı imam Naveed Baig, İslamiyet hakkında toplumda daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "İslamiyet tartışmalarda çok yer tutuyor. Bu nedenle İslam teolojisi konusunda daha derin bilgiye ihtiyaç var" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.