banner

Fransa’da ilkokulda öğrencilere ayrımcılık




Fransa'nın Auxerre kentindeki bir ilkokulda, domuz eti yemeyen Müslüman ve Yahudi öğrencilerin kırmızı kolye takmasının istendiği ortaya çıktı.

fransa okulFransa'ın başkenti Paris'in güneydoğusundaki Auxerre kentinde bir ilkokulun Müslüman ve Yahudi öğrencilere ayrımcılık yaptığı ortaya çıktı.

Kentte bulunan bir ilkokulun yemekhanesinde, domuz eti yemeyen öğrencileri ayırt etmek için kırmızı renkli kolye takmaları istendiği bildirildi. Hiç et yemeyen öğrencilerin ise sarı renkli kolye takması talep edildi.

Auxerre Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehirde 11 okulun restoranında konuya ilişkin soruşturma açıldığı bildirildi.

Fransa'nın güneydeki Beziers'in belediye başkanı Robert Menard'ın mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında, öğrencilerin domuz eti yememesinden hareketle "kentteki okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğunu" söylemesiyle öğrencilerin inançlarının istatistiğini tuttuğu ortaya çıkmış, Menard'ın sözleri tartışmalara yol açmıştı.

Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı Fransa’da yaklaşık 5 milyon Müslüman bulunuyor. Ülkede daha önce de cami inşası, ibadet yerleri ve helal et konusu ile ilgili sorunlar yaşanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.