banner

Z kuşağı ERA Kolejleri’nde şampiyonluklara imza atıyor




İstanbul ve Bursa’daki 11 kampüsünde binlerce öğrencinin eğitim gördüğü büyük bir aile haline gelen ERA Kolejleri, bilimde, sanatta ve spor alanında birçok başarıya imza atarak, eğitim dünyasının fark yaratan okulları arasında yerini aldı. Öğrencilerin sanat, bilim ya da sporda kendi ilgilerine göre en uygun alana yönlendirildiği ERA Kolejleri’nde başarının sırrını Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin anlattı.

era_kolejleriERA Kolejleri olarak bilim, sanat ve spor alanlarında elde ettiğiniz başarılarınızdan söz edebilir misiniz?
ERA Kolejleri, İstanbul ve Bursa’daki 11 kampüsünde binlerce öğrencinin eğitim gördüğü büyük bir aile. ERA ailesinin her bir ferdinin kendi potansiyelini en iyi şekilde gerçekleştirebilmesi bizim için oldukça önemli. Öğrencilerimizi akademik açıdan olduğu kadar bilim, sanat ve spor alanlarında da teşvik etmeye öncelik veriyoruz. Son dönemde aldığımız başarılar arasında TEOG sınavında tam puan alan öğrencilerimizi, bilim ve sanat atölyelerimizde merakla çalışan ERALILARI sayabiliriz. ERA Kolejleri’nde eğitim gören bir öğrencimizin Askeri Lise Sınavları’nda Türkiye 8.’si olması da hem öğrencimiz hem okulumuz adına mutluluk verici.
Spor alanında öğrencilerimizin gösterdiği başarılar ise oldukça çeşitli. Okçuluk, tenis, futbol, basketbol, voleybol, yüzme gibi farklı branşlarda müsabakalara katılıp ülke çapında dereceye giren pek çok ERALI var. ERA Kolejleri’nde eğitim gören öğrencilerimiz judo, yüzme ve satranç dallarında İstanbul genelinde 1.’lik derecesi elde ederken, 23 Nisan Uluslar Arası Karate Şampiyonası’nda 3.’lük elde ederek uluslar arası bir başarıya imza attı. Futsal Turnuvası’ndan zaferle dönen ERA Kolejleri Kağıthane Futsal Takımı göğsümüzü kabarttı. Türkiye Okul Sporları Turnuvası’nda maçlar yapan voleybol takımımız, filenin nefes kesen yıldızları arasındaydı ve Türkiye ikinciliği derecesini okulumuza kazandırdı.
era_kolejleriBu alanlardaki başarıların okul ve öğrenci üzerindeki etkileri nelerdir?
Başarı, öğrencilerin motivasyonunu, kendilerine olan inançlarını yükseltiyor. Belki hayat boyu keyif alarak yapacakları birer hobiye sahip oluyorlar. Belki de yıllar sonra ülke çapında sanatçılara, sporculara, bilim insanlarına dönüşecekler. Bunu şüphesiz zaman gösterecek. Başarı sağladıkları alanlar, kimliklerinin yaşam tarzlarının bir parçası haline geliyor. Eğitim kurumu olarak görevimiz, öğrencileri en yetenekli oldukları alanlara yönlendirmek ve teşvik etmektir. Başarıya giden yolda, öğrencinin kendi yeteneği ve azmi ile birlikte ebeveynlerin ve eğitimcilerin üzerlerine düşen de onları cesaretlendirmek ve desteklemektir. Yüzme, satranç, okçuluk, tenis, tekvando, karate, monopalet dallarında Türkiye derecelerine sahip öğrencilerimiz ile bizler de en az kendileri ve ebeveynleri kadar gurur duyuyor ve başarılarından mutlu oluyoruz.
5G eğitim modelinizin başarılarınızdaki etkilerinden bahsedebilir misiniz?
Kurumumuzda uyguladığımız 5G Eğitim Modeli içerisinde, öğrencilerin fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik açılardan gelişimini akademik başarıyı sağlayan etkenler olarak görüyoruz. Sadece notlarla değil her bir öğrencimizin bütünsel gelişimi ile ilgileniyoruz. Bu sayede her birinin içerisinde sakladığı harika yetenekleri ortaya çıkartma şansımız oluyor.
İnsan ancak ilgi duyduğu sevdiği bir alanda başarı gösterebilir. Çünkü o zaman çalışırken de çabalarken de keyif alırsınız. Mutlu olmak için sadece kazanmanız gerekmez. Öğrencilerimizi yeteneklerini bulmaları, geliştirmeleri, disiplinle çalışmaları için yönlendiriyoruz. Kendilerine en uygun alanı bulmalarına olanak sağlamak için spor ve sanat faaliyetlerinde çeşitliliği esas alıyoruz

era_kolejleriERALILAR GELECEĞİN DÜNYASINA İZ BIRAKACAKLAR!
ERA Kolejleri, her ay bir toplumsal değere odaklanarak sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor. Sorumluluk, Empati, Yardımseverlik değerleri ele alıp bu çerçevede projelere imza atan eğitim kurumunun ulusal çapta Kardeşim Ol ve Engelsiz Yaşam gibi devam eden çalışmaları var. ERA Kolejleri Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, önümüzdeki dönemde daha iyi bir dünya için sürdürülebilirlik projelerine ağırlık verileceğini söylüyor.
ERA Kolejleri olarak, her ay evrensel ve toplumsal olarak önem taşıyan bir değeri ele alarak, bu değer çerçevesinde sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini dile getiren Çetin, empati, sevgi, saygı, yardımseverlik, özgürlük, inovasyon gibi değerlere uygun olarak proje ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. “Değerlerimizi kurum kültüründe yaşatmayı ve değerlerin yaşadığı bir kurum kültüründe var olmayı önemsiyoruz.” diyen Çetin, evrensel ve toplumsal konuların herkes üzerinde etkiler oluşturduğunu belirtti. Sorumluluk sahibi olmak, empati yapabilmek, yardımseverlik gibi değerlere sahip olmanın bir arada yaşama yeteneğimizi de artırdığını ifade eden Çetin, “Bu değerleri ele aldıkça öncelikle öğrencilerimizin ve yakın çevrelerinin, bilgi seviyesini ve duyarlılığını artırmış oluyoruz. İnsanlar doğru değerlerle yoğrulduğunda davranışları da olumlu yönde değişecektir. Örneğin empati değerini ele alırken engelli bireylerin yaşadığı sorunları gören öğrencilerimiz, engelli sorunları hakkında bilinç kazanıp karşılaştıkları engellilere nasıl davranmalarını gerektiğini öğrenmiş oluyorlar.” diye konuştu. 
ERA Kolejleri’nde gerçekleştirlen sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi veren Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekleştirdiğimiz projelerde ağırlıklı olarak çevre, doğal hayatın korunması, sürdürülebilirlik ve engelli sorunlarına yoğunlaştık. Kağıthane Belediyesi ve Exit.com ile birlikte, elektronik atık toplama ve geri dönüşüm seminer serisi gerçekleştirdik. Sürdürülebilir dünya için tohum topları hazırlayarak bu topları sevdiklerimize hediye ettik. Kampüslerimizdeki ağaçlara öğrencilerimizin kendi tasarımı olan kuş yuvalarını yerleştirerek kuş evleri projesini uyguladık. TEMA Vakfı ile çevre etkinlikleri düzenledik.Yardımlaşmanın güzel bir örneği olarak Türkiye genelinde “Kardeşim Ol” projesini hayata geçirdik. ERA Kolejleri olarak her kampüsümüzün yıl boyunca desteklediği Türkiye geneli veya kardeş ülkelerden uluslararası bir kardeş okulu var. 
Engelsiz Sanat Derneği ile birlikte engelli sanatçıların resim sergilerine ev sahipliği yapıyoruz. Empati etkinlikleri ile onların yaşamlarını daha iyi anlıyoruz. TOFD yararına “Bir Çiçek Bin Umut” Projesi ve Engelsiz Yaşam Kariyer Seminerleri bu başlıkta gerçekleştirdiğimiz diğer çalışmalar. RUSIHAK ile birlikte engelli hakları eğitimi düzenliyor, Down Sendromu Derneği için Avrasya Koşusu’na katılıyor ve kampüs etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.”
ERA Kolejleri’nde çağın ve geleceğin dünyasının sorunlarına yönelik farkındalık, bilinç kazandırma ve çözüm üretme odağında projeleri de desteklediklerini dile getiren Çetin, Kurumsal İletişim Departmanı’nın planlamaları, devam eden projelerine istinaden kampüs müdürleri ve öğretmenlerden gelen öneriler de değerlendirilerek projelere karar verildiğini aktardı. Çetin, empati, yardımlaşma, sorumluluk, hoşgörü ve sürdürülebilirlik değerlerinin orijinde olduğu bir bakış açısıyla hem başlamış olan projeleri sürdüreceklerini hem de yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.