banner

Mektebim’de Yenilikçi Eğitim Programı uygulanıyor




Mektebim Okulları’nda okuyan tüm öğrencilere gelecekte kullanmaları gereken becerileri kazandırdıklarını belirten Mektebim Okulları Eğitim Koordinatörü Erdem Çıplak, Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve eğitim yaklaşımlarıyla fark yarattıklarını söyledi.

mektebim_sinifMektebim’de kayıt dönemi nasıl işliyor? Hangi okullar ve lokasyonlarda kayıtlarınız devam ediyor?
Endüstri 4.0 ile 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi için hazırlanan Yenilikçi Eğitim Programı, çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde teknolojik unsurları da eğitim sistemine dâhil ederek okul öncesinden liseye kadar Mektebim’de uygulanıyor. İnovasyon, Kodlama, Elektronik Tasarım (E-STEM), M+ Station, Küresel Farkındalık, Finansal Okuryazarlık, M-LEAD gibi derslerden oluşan Yenilikçi Eğitim Programı (YEP), çocukların eleştirel, yaratıcı, analitik, bilimsel düşünce becerisini geliştirmelerini ve yeni dünyanın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetişmelerini sağlıyor. Mektebim; İstanbul Avcılar, Atakent, Beylikdüzü, Beykent, Bahçelievler, Bakırköy, Fatih, Ataşehir, Ümraniye, Kartal, Kurtköy, Büyükçekmece ve Silivri’de, Ankara İncek, Oran, Batıkent, Mamak, Eryaman, Yaşamkent ve Etimesgut’ta, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ Merkez ve Çorlu’da, İzmir, Güzelbahçe, Bornova ve Çiğli’de, Adana’da, Yalova, Balıkesir Edremit, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Bursa, Afyon ve Konya kampüslerinde hizmet veriyor. Bu yıl Rize Pazar, Elazığ, Ordu, Mersin, Manisa Merkez ve Turgutlu, Kütahya, İzmir Buca, Ankara Keçiören, Çanakkale, Kayseri, Ağrı, Afyon Sandıklı, İstanbul Fatih ve Pendik, Balıkesir Edremit’te yeni kampüsleri faaliyete girecek. Mektebim’in tüm kampüslerinde diğer özel eğitim kurumlarında olduğu gibi tanıtım çalışmaları ve kayıt faaliyetleri devam ediyor.

mektebim_sinifMektebim’i diğer özel okullardan ayıran özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Mektebim’de öğrenciyi merkeze alan bir eğitim vardır. Öğrencimiz kayıt görüşmesine geldiği andan itibaren tüm anlayış öğrenciyi tanımak ve özelliklerine uygun bir eğitim verme üzerine kurgulanmıştır. Okul öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım”, ilkokulda “Dünya Benim Keşif Alanım”, ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” lise de ise “Dünya Benim Yaşam Alanım” mottolarıyla Bütünsel Eğitim modelini uyguluyoruz. Öğrencinin akademik başarısını önemsediğimiz kadar hayata atıldığında gerekli becerileri ve yetkinlikleri edindirmeyi ilke olarak belirledik. İnovasyon, finansal okuryazarlık, küresel farkındalık, E-STEM, kodlama, M-Lead gibi diğer okullardan farklı olarak uyguladığımız yenilikçi derslerimiz mevcut. Bu dersler sayesinde öğrencilerimize gelecekte kullanmaları gereken becerileri kazandırıyoruz. Ayrıca kampüslerimizde sağladığımız fiziki alt yapıyla sosyal ve kültürel alanlarla fark yaratmaya çalışıyoruz.

Mektebim’de öğrencilere sunulan imkânlar nelerdir?
Öğrencilerimizin okulu bir yaşam merkezi olarak görmeleri için gerekli fiziki ve akademik içeriğimizi oluşturduk. Okul öncesinde uygulanan programda öğrencinin gelişim raporlarını profesyonel bir şekilde gözlemleyerek gerekli ek çalışmaları öğrenci bazında planlıyoruz. İlkokulda yenilikçi derslerimiz ve keşif odaklı içeriklerimizi geleceğin dünyasında kullanabilecekleri hale getiriyoruz. Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde tüm seviyelerde iyi bir altyapı ile hem kodlama derslerini özel müfredatla veriyor hem de E-STEM dersleriyle hayattaki uygulama alanlarının bir örneğini yapmalarını sağlıyoruz. Lise de öğrencinin gelişim aşaması da büyük ölçüde tamamlandığı için ülke genelindeki büyük firmalarla protokoller yaptık. Lise öğrencilerimiz seçtikleri büyük firmalarda gölge staj imkânı sayesinde hem iş hayatını deneyimliyor hem de gözlemleri doğrultusunda iş hayatında kullanılabilecek yeni projeler üretiyor. İş ortamındaki iletişim mekanizması, iş akışı birçok alanda gözlemler yaparak hayata tam olarak hazır hale gelmeleri için destek oluyoruz.

LGS TERCİHLERİNE REHBERLİK YAPIYORUZ
LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde öğrenci ve velilere neler tavsiye edersiniz?
Öncelikle öğrencinin ihtiyacının yetenekleri doğrultunda belirlenmesi gerekir. Aceleci bir tavırdan ziyade profesyonel bir deste tercih yapmalarını öneririz. Mektebimin tüm kampüslerinde geçerliliği kanıtlanmış envanterle uygulamalar yapılarak öğrencilerin ihtiyaçları belirlenerek tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmeti Mektebim’e kayıtlı olmayan öğrencilere de sunuyoruz. Mutlaka kampüslerimize gelerek tercih yapmalarını, böylece en uygun tercihi yapmalarını sağlayabiliriz.

LGS PUANLARINA GÖRE FARKLI BURSLAR VERİYORUZ
LGS sonuçlarına göre öğrenci kayıtlarınızı nasıl yapacaksınız? Sınavda başarılı olan öğrencilere özel burslarınız olacak mı? Burslarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Birçok ilde Mektebim kampüsü bulunmakta. LGS sonuçlarına göre burs imkânlarımız bulunmaktadır. Öğrencimizin aldığı yüzdelik dilimlere göre belirlediğimiz yüksek oranlarda burs vermekteyiz. Kampüslerimizden burs oranlarımızla ilgili ayrıntılı bilgi edinilebilir.

“Biz geleceğin güzel olacağına inanıyoruz. Çünkü ülkemizin çocuklarına ve uyguladığımız eğitim sistemine çok güveniyoruz. Eğitim sistemi durağan bir yapı değildir. Türkiye de K12 seviyesinde tek AR-GE merkezi okul Mektebim. Biz eğitim sistemimizde çağın gerektirdiği tüm entegrasyonu gerek danışma kurulumuz gerekse bilim kurulumuzun destekleriyle güncelliyoruz. Bu bağlamda geleceğin teminatı olan çocuklarımıza güzel yarınlar sunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.