banner

BİL Eğitim Kurumları uluslararası kariyer fırsatları ile öğrencilerine Avrupa ve Amerika’nın kapılarını açıyor




 



Ebru Unutmazer - BİL Eğitim Kurumları Rehberlik ve Kariyer Merkezi Koordinatörü / Zerrin Akınlı -BİL Eğitim Kurumları Ortaokul - Lise Eğitim Koordinatörü

ebru_unutmazer_zerrin_akinli“BİL Koleji Uluslararası Kariyer Merkezi olarak başta Avrupa ve Kuzey Amerika’da olmak üzere yurt dışı eğitim ve kültür programları, yurt dışı yaz okulları, yurt dışı lise değişim programları gibi birçok uluslararası program ve etkinlik yapıyoruz. Tüm bunların yanı sıra lisans eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilerimize kapsamlı danışmanlık hizmeti veriyor, bire bir stratejik planlamalar yaparak öğrencimizin okumak istediği ülke ve bölüme özel adımlar atıyor, tüm BİL Koleji öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçlerinin organizasyonunu üstleniyoruz.”


Öğrencilerinize dünya vatandaşı kimliği kazandırmak için uluslararası eğitim iş birlikleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
BİL Okullarında eğitime bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Öğrencilerimizi daha ilkokul sıralarından itibaren performans ve proje odaklı yetiştiriyoruz. Dünya vatandaşı, kendi anadili yanında en az iki yabancı dili konuşabilen, çok kültürlü bireyler yetiştirebilmek için süreç odaklı çalışmak, öğrencinin gelişimini süreç içinde izlemek gerektiğine inanıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi desteğiyle öğretim materyallerimizi bu yönde güçlendiriyor, eğitim kadromuza yurt dışında ve üniversitemizde mesleki gelişim fırsatları tanıyoruz.
Eğitim programlarımızda küçük yaşlardan itibaren öğrencilerimizi yabancı kültürlere maruz bırakarak, aktiviteler ile birlikte yaşayarak ve süreç içinde, doğal olarak öğrenmelerini destekleyecek çalışmalar yapıyoruz. Örneğin; geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Hoşgörü Festivali ile hem yabancı öğrenciler ile biraraya gelmelerini sağlıyor, hem de empati geliştirme çalışmaları yapıyoruz.
Ayrıca, e-Twinning, Erasmus+, Amerika ve Kanada çift diploma programları, The Duke of Edinburgh’s International Award, yaz okulu gibi programlar ile eğitim – öğretim hayatları boyunca öğrencilerimizin farklı ülkeleri görüp, tanımalarını, o ülkelerdeki eğitim ortamları, imkanları ve gereklilikleriyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz.

Yurt dışında anlaşma yaptığınız okulları nasıl belirliyorsunuz?
Yurt dışında anlaşma yapacağımız okulları seçerken özenli bir değerlendirme süreci işliyoruz. Öncelikle seçebileceğimiz okulların uluslararası alanda tanınmış, öğrencilerimize uluslararası deneyim sunabilecek saygın okullar olmasına dikkat ediyoruz. Akademik kalite, eğitim sistemi, çeşitlilik, öğrenci gelişimi ve öğrenci destek hizmetleri gibi unsurlar öncelikli kriterlerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca okulların eğitmen kadrosunun da bu seçimleri yaparken önemli bir rol aldığının yanı sıra öğrencilerin akademik ve mesleki kariyerlerine etki edecek deneyimlerin olmasına dikkat ediyoruz.

bil_yurt_ds_okul_kabul_basarsBİL KOLEJİ DÜNYA ÜNİVERSİLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR
Hangi ülkeden, hangi eğitim kurumlarıyla ikili iş birliği yapıyorsunuz?
BİL Koleji olarak, öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri, refah düzeyi yüksek ve eğitim alanında, doğru yatırımları olan ülkeleri, bunun yanında öğrencilerimize akademik ve mesleki gelişmelerinin önünü açabilecek, program bakımından geniş yelpazesi olan kurumları seçenek olarak sunmaya çalışıyoruz.
Öncelikli olarak Birleşik Krallık, Amerika ve Kanada iş birliklerimizi yoğunlukla geliştirdiğimiz ülkeler. Bunun yanı sıra Avusturalya ve Avrupa’nın çeşitli ülkeleriyle kaliteli ve popüler eğitim destinasyonlarındaki önde gelen üniversitelerle iş birliği içerisindeyiz. Öğrencilerimize farklı seçenekler sunarak, hedeflerine en uygun seçimi yapmalarına, yardımcı oluyoruz
Örnek verecek olursak; Birleşik Krallık’ta The University of Law, St. Mary’s University, King’s College London, UCL başta gelen partner okullarımızdan. Amerika’da ise; Arizona State University, University of Colorado, University of California’yı sayabiliriz. Kanada’da ise University of Ottowa, University of Toronto ile uzun soluklu işbirliklerimiz bulunuyor. Tabii bunlar sadece birkaç örnek, birçok farklı üniversite ve eğitim kurumu ile kurumsal işbirliklerimiz bulunmakta.

Çift diploma olanakları öğrencilere hangi avantajları sağlıyor?
BİL Koleji lise öğrencileri Amerika Brigham Young Üniversitesi Çift Diploma Programı ve Kanada Ontario Eğitim Bakanlığı Lise Çift Diploma Programını takip edebiliyorlar. Bu programlardan birini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, okullarımızdan aldıkları Lise Diplomasının yanında Avrupa ve Amerika’daki üniversitelerde geçerli olan ikinci bir diplomayla mezun oluyorlar. Aldıkları bu ikinci diploma başvurdukları üniversitelere kabullerinde öncelik kazanıp avantajlı duruma geçmelerini sağlıyor.
Ayrıca, bu diplomayla anadil seviyesinde İngilizce bildiklerini belgeledikleri için kabul edildikleri üniversitelerde hazırlık sınıfı okumadan, yabancı dil yeterlilik sınavından muaf tutularak, doğrudan birinci sınıfa başlayabiliyorlar.
Yüksek öğrenimlerine YKS’ye girerek ülkemizde devam etmek isteyen öğrencilerimiz vakıf üniversitelerini tercih etmeleri durumunda uluslararası geçerliliği olan bu diplomalarıyla burs veya indirim alma imkanına sahip oluyorlar. Burs veya indirim oranları başvurdukları üniversitenin bu ülkelerle anlaşmalarına göre değişiklik gösteriyor.
Daha da iyisi, öğrencilerimiz ülkemizde üniversite eğitimlerine devam ederken, yurt dışındaki bir üniversiteye başvuru yaparak, o üniversiteden kredili ders alma imkanı buluyorlar ve dersleri online takip edebiliyorlar.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT DIŞI BAŞVURU SÜREÇLERİNİ YÜRÜTÜYORUZ
Lise ve üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilere yönelik nasıl programlar uyguluyorsunuz?
BİL Koleji Uluslararası Kariyer Merkezi olarak öğrencilerimizin aldıkları eğitimin yanında, edindikleri yabancı dili aktif olarak kullanmalarını, farklı kültürlerle yaşamayı öğrenmelerini, vizyon sahibi, kendi ayakları üzerinde duran ve sorunlarını çözebilen birer birey olmalarını hedefleyerek başta Avrupa ve Kuzey Amerika’da olmak üzere yurt dışı eğitim ve kültür programları, yurt dışı yaz okulları, yurt dışı lise değişim programları gibi birçok uluslararası program ve etkinlik yapıyoruz.
Tüm bunların yanı sıra lisans eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilerimize kapsamlı danışmanlık hizmeti veriyor, bire bir stratejik planlamalar yaparak öğrencimizin okumak istediği ülke ve bölüme özel adımlar atıyor, tüm BİL Koleji öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçlerinin organizasyonunu üstleniyoruz. Ayrıca, yurt dışında başarılı bir üniversitede eğitim alabilmek için tüm dünyadaki lise öğrencileri gibi, BİL Koleji öğrencilerinin de dahil olması gereken süreçler ve atması gereken adımlar olduğunu bilerek, akademik planlamalarını yapıyor ve ihtiyaç duyduğu bilgiye doğru kaynaklardan ulaşmasını sağlıyoruz.

Öğrenciler hangi burs programlarıyla yurt dışında eğitim olanağına sahip olabilirler?
Burs programları, öğrencilerin yetenekleri, belirli bir alandaki uzmanlıkları, dil becerileri ve akademik başarıları gibi belirli kriterlere göre farklılık gösterebilir. Türkiye’de hem devlet hem de birçok Sivil Toplum Kuruluşu, yurt dışında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyenlere burs fırsatları sunuyor. Amerika’da Türk öğrenciler için Fulbright Burs programı var, bu programla yine öğrenciler lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim ve araştırma fırsatları elde edebiliyorlar. Sadece Türkiye’ye özel bir programı olan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı, Birleşik Krallık Kültür Heyeti British Council tarafından organize edilen GREAT Scholarship, Birleşik Krallık’ta Chevening, Almanya’da DAAD, Avusturya’da Australia Awards, Japonya’da Monbukagakusho, tüm Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ gibi programlar Türk öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanında belirli alanlarda çalışma fırsatı da sunmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.