banner

Özel okulların kontenjan bildirimi yarın başlıyor




8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), 9 Haziran'da yapılacak. Ortaöğretime Yerleştirme Puanları (OYP), açıklandıktan sonra tercih ve yerleştirme işlemleri süreci başlayacak.

özel okulların kontenjan bildirimi yarınTercih kılavuzunda yer almak isteyen özel okul müdürlüklerinin de giriş yapması gerekiyor. İşlemler yarın başlayacak 15 Haziran'a kadar sürecek. 2012 Ortaöğretim Kurumları’na Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e- Kılavuzu ile birlikte okul kontenjan sayıları da ilan edilecek. Bu nedenle yeni okul eklenmesi ya da ilan edilen kontenjan sayılarında değişiklik yapılması mümkün olmayacak.

Okul Kontenjan Girişi: 8-15 Haziran

İlçe kontenjan kontrol ve onayı: 18-19 Haziran

İl kontenjan kontrol ve onayı: 20-22 Haziran

Bakanlık kontrol ve onayı: 25-29 Haziran

OYP ve SBS sonuç ilanı: 12 Temmuz

(hürriyeteğitim)


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.