banner

Kıyafet kararı için sandık başına gidecekler




TÖDER üyesi okullarda kılık kıyafet uygulaması için velilerin önüne sandık konulacak. Sandıklar okullarda yıl sonuna kadar kalacak ve çıkan sonuca göre yönetim kıyafet uygulamasına karar verilecek.

TÖDER (Türkiye Özel Öğretim Kurumları Derneği) okullarda 2013-2014 yılında uygulanacak ve Milli Eğitim Makanlığı tarafından yayınlanan kılık kıyafet genelgesi konusunda üye okullarına bir yazı göndererek yapılması gerekenleri bildirdi. TÖDER Başkanı Enver Yücel imzası ile gönderilen yazıda üyelerin bu konuda çıkarılmış yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun davranması istendi. 2013-2014 yılında TÖDER üyesi okullarda kıyafetlerin serbest ya da forma olacağına karar verilmesi için üye okullarda velilerin önüne sandık konulacağı bildirildi. Yıl sonuna kadar sandıkların kalması ve çıkan sonuca göre yöntem belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Mart ayından dönem sonuna kadar

Kılık kıyafet yönetmeliği konusunda TÖDER üyesi özel okulların yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde hareket etmesi gerektiği ifade edilen yazıda üyelerin mart ayından dönem sonuna kadar okullara sandıklar koyması ve velilerin görüşlerinin alınacağı belirtildi. Daha sonra ortaya çıkacak sonuçların MEB ile paylaşılarak yönetmeliğin kendilerine verdiği haklara uygun çalışma yapılacağı ifade edildi.

TÖDER gönderdiği yazıda, üyesi olan özel okulların her zaman kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ettiklerini bu konuda görüşlerini öncelikle ilgili birimlerle paylaştıkları ifade edildi. Açıklamada, “TÖDER ve üyeleri çıkarılmış kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmektedir. Türkiye bir hukuk bir devletidir hukuk kanunlardan oluşur kanunların bize tanıdığı sınırlarda ülkemiz için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz” denildi.

TÖDER olarak kılık kıyafet konusunda da görüşlerini kanun çıkmadan önce bakanlıkla paylaştıklarını, hukukun üstünlüğüne inanan kurumlar olarak kanun çıktından sonra kanunun öngördüğü uygulamaları yapacakları belirtildi. Açıklamada, “TÖDER olarak üye okullarımızda mart ayından itibaren haziran ayının sonuna kadar okullarımıza sandık koyarak velilerimizin görüşlerini alacağız. Oradan çıkan görüşlere göre istikametimizi çizmek istiyoruz” denildi.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.