banner

Burs ve kredi onay işlemleri nasıl yapılacak? YURTKUR’dan açıklama




Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler notere gitmeden KYK onay işlemlerini nasıl yapacaklar? İşte burs ve öğrenim kredisi alanlar için YURTKUR’dan yapılan onay işlemleri açıklaması…

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), 2013-2014 öğretim yılında burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnamelerini http://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekleri belirtildi.

YURTKUR, 2013-2014 öğretim yılında burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnamelerini notere gitmeden http://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapabileceği duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada öğrencilerin belirtilen adresten e-devlet şifresi ile burs/öğrenim kredisi taahhütnamesini onaylandıktan sonra başka bir işlem yapmalarına gerek kalmadan burs ve öğrenim kredisinin verileceği tarihte ilgili banka şubelerine kimlikleri ile birlikte giderek burs/öğrenim kredilerini alabileceği belirtildi.

İşte KYK burs ve kredi onayı için yapmanız gerekenler;

http://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra aşağıda “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayıp açılan sayfadan size uygun olan

“-e-Devlet Şifresi

-Mobil İmza

-Elektronik İmza

-T.C. Kimlik Kartı” seçeneklerinden birini seçip talimatları uygulamanız gerekiyor

Sorularınız ve merak ettiğiniz her şey için 

https://twitter.com/egitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.