banner

Jean Monnet Burs Programı başvuru tarihleri




2014-2015 akademik yılı Jean Monnet Burs Programı başvuru tarihleri açıklandı mı? Jean Monnet Burs Programı başvuruları ne zaman başlıyor? Jean Monnet Burs Programı'na kimler başvuru yapabilir? 

Jean Monnet Burs Programı 2014-2015 akademik yılı başvuruları başladı. Burs başvuruları 10 Şubat 2014’te sona erecek.

Jean Monnet Burs Programı 2014-2015 akademik yılı başvuruları başladı. 10 Şubat’ta sona erecek başvurular sonucunda 170 kişi bu burstan yaralanabilecek.

Jean Monnet Burs Programı’nın kapsamı, okul ücreti, yaşam giderleri (yeme-içme, konaklama, iletişim, yerel ulaşım, kültürel faaliyetler), çeşitli masraflar için bir defaya mahsus sabit ödenek (vize-pasaport, eğitim materyali, seyahat, çalışma ziyareti, yerel makamlara kayıt gibi masrafları karşılıyor.

Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans öğrenimi veya araştırma programları çerçevesinde yapılacak akademik çalışmaları desteklemektedir. Jean Monnet Bursları, Türkiye’de AB'ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile doğrudan ilgili konularda gerçekleştirilecek akademik çalışmalara tahsis edilmektedir. 

2014-2015 akademik yılı için yaklaşık 170 kişinin burstan faydalandırılması planlanmıştır.

Bursun  yüzde 60'ı kamu sektörüne, yüzde 30’u üniversitelere, yüzde 10’u özel sektöre tahsis edilecektir. Bu nedenle, yazılı ve sözlü sınavlarda ayrı ayrı geçer not alan (100 üzerinden 60 puan) başarılı adaylara, başarı sıralaması ve kotaların doldurulması esasına dayalı olarak burs verilecektir. Gerekli görüldüğünde Jean Monnet Değerlendirme Komitesi tarafından söz konusu sektörlere ayrılan kotalar arasında kaydırma yapılabilir. 

Jean Monnet Burs Programı başvuru detayları için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.