banner

TDV, üniversite yurt kapasitesini artırıyor




Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına destek olmak amacıyla bin 500 olan yurt kapasitesini 10 binlere çıkarmayı hedefliyor.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar BilginTDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın 1975 yılından bu yana hizmet verdiğini anımsatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye'de ve yurt dışında önemli hizmetlerinin olduğunu söyledi.

Sosyal, hayri, dini ve kültürel hizmetlerin yanı sıra cami yapımı, barınma gibi alanlarda da hizmet verdiklerini ifade eden Bilgin, üniversite öğrencilerinin yurt sıkıntısı yaşamaması için vakıf olarak, bu konuda da çalışmalarının olduğunu vurguladı.

Özellikle son yıllarda yurtların kapasitesini artırdıklarını anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yurt hizmeti atağımız var. Yurt içindeki üniversite öğrencilerine yönelik, öğrenci yurdu hizmetlerimiz var. Bu konuda geçen yıl bin 500 kişilik kapasitemizi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için 4 bin 500'e çıkardık. İnşallah önümüzdeki üç yıl içerisinde 20 ilimizde bunu yaygınlaştıracağız. Birkaç yıl içerisinde bu sayı 10 binlere kavuşacak. 10 bine kavuşan bu sayıdaki insanlarımıza, öğrencilerimize, gençlerimize yurt hizmeti vereceğiz."

"Eğitim ve kültüre bizim de katkımız olacak"

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin yer sıkıntısının azalacağını vurgulayan Bilgin, Türkiye'deki üniversitelerin sayısının çoğaldığını, 5,5 milyona yakın üniversite öğrencisinin olduğunu ifade etti.

"Yanılmıyorsam 184 üniversitemiz oldu. Üniversite öğrenci sayımız da arttı. Onların ihtiyaçlarının başında barınma geliyor" diyen Bilgin, üniversite öğrencilerine daha fazla yurt hizmeti vermek için kapasiteyi artıracaklarının altını çizdi.

Bilgin, "Devletimiz karşılıyor büyük bir çoğunluğuyla ama Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitim ve kültüre hizmet anlamında bizim de bu konuda bir katkımız olacak. Biz de bu alana giriyoruz. Aslında bu bizim için gecikmiş bir alan, telafi edeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.