banner

TDV’den 17 bin 500 öğrenciye burs




Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 17 bin 500 öğrenciye burs verecek. Üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar arasında ilahiyatın yanı sıra hukuk, tıp, mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencileri de burslara başvurabilecek. Başvurular 10 Kasım’da sona erecek.

Geçen yıl 15 bin 526 öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs veren vakıf, bu yıl burs başvurularını 10 Kasım'a kadar alacak. Vakıf, üniversitelerde öğrenim gören başarılı öğrencilere özel destek başarı bursu ve eğitim yardımının yanı sıra yetim, öksüz ve engelli öğrencilere de burs verecek.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kurulduğu günden beri eğitime büyük önem verdiğini ve eğitimle ilgili faaliyetlerini de her geçen yıl arttığını söyledi.

Vakıf olarak milli ve manevi değerlerle sahip gençlerin yetişmesi ve daha iyi şartlarda eğitim alması için çalıştıklarını vurgulayan Palakoğlu, "Üniversite öğrencileri, rahat şekilde öğrenimlerini tamamlamaları için maddi kaynağa ihtiyaç duyuyor. Vakıf olarak 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 15 bin 526 öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs verdik. Bu yıl yaklaşık 17 bin 500 öğrenciye burs vermeyi planlıyoruz. Her yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısı artıyor" dedi.

Vakfa bağışta bulunanların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin mutlu olduğunu dile getiren Palakoğlu, bugüne kadar 220 bin öğrenciye 44 milyon 347 bin lira eğitim ve burs yardımı yaptıklarını belirtti.

Bu yıl da üniversite öğrencilerine burs ve eğitim yardımı yapacaklarını ifade eden Palakoğlu, burs başvurularının 10 Kasım'a kadar  "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi üzerinden yapılacağını kaydetti.

Tıp, hukuk ve mühendislik öğrencileri de başvurabilecek

Vakfa bağış yapan vatandaşların hassasiyetini de gözeterek gerçekten ihtiyacı olan öğrencilere bursların verilmesi konusunda titiz şekilde çalışma yaptıklarının altını çizen Palakoğlu, üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar arasında ilahiyatın yanı sıra hukuk, tıp, mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin de burslara başvurabileceğini dile getirdi.

İlk defa üniversite öğrenimine başlayanlar ve bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçen öğrencilerden şehit ve gazi çocuğu, engelli, yetim ve öksüz öğrencilere de 8 ay süreyle burs verileceğini duyuran Palakoğlu, burs verecek öğrencilerin üniversite yerleşme puan sırası ve kontenjana göre belirleneceğini kaydetti.

Soma'nın yetimlerine burs verilecek

Palakoğlu, ayrıca Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yükseköğretim kurumunda okuyan çocuklarına da burs vereceklerini söyledi.

Vakfın ayrıca başarılı 266 öğrenciye 2 yıldır 300 lira özel destek başarı bursu verdiğine dikkati çeken Palakoğlu, şunları kaydetti:

"Bu burstan yararlanacak öğrencilerimizi, gelecekte kurumumuz ya da benzer kurumlarımızda kariyer yapabilecek kişilerden seçiyoruz. İmam hatip lisesi mezunu veya hafız olan öğrencilerden seçilmek kaydıyla, hukuk, tıp, mühendislik, mimarlık ve ilahiyat fakültelerinde öğrenim gören ve üniversiteye ilk defa 2014 yılında kayıt yaptıran bu öğrencilerin TDV Yurtlar ve Sosyal Tesislere Bağlı Yurtların olduğu iller ile il eğitim koordinatörlüklerimizin bulunduğu iller olan Afyon, Kayseri, Kastamonu, Ankara, Bursa, Isparta, Sakarya, Konya, Muğla, İstanbul, Samsun'da okuyan öğrenciler içerisinden seçiyoruz. Burs süresince öğrencilerimizin genel başarı durumlarını takip edeceğiz. Kendini geliştiren, yeniliğe açık, bilgili, manevi yönden donanımlı bu kardeşlerimizi, yetişmiş insan kaynağı olarak kurumlarımıza kazandırmak için çalışıyoruz."

Yükseklisans ve doktora öğrencilerine de burs verilecek

Akademik seviyede eleman yetiştirilmesi maksadıyla master ve doktora bursu da vereceklerinin vurgulayan Palakoğlu, "İmam hatip lisesi mezunu veya hafız olup yurtiçinde herhangi bir ilahiyat fakültesinde yükseklisans-master veya doktora öğrenimlerine ilk defa 2014 yılında kayıt yaptıran öğrencilerden, lisans bitirme notu, dil puanı ve ALES puanı ortalamasına göre en yüksek puan alan öğrencilerden 100 kişiye 300'er lira burs vereceğiz. Amacımız başarılı öğrencilerin eğitimini daha rahat bir şekilde tamamlaması” diye konuştu.

Palakoğlu, her bir burs kategorisinin kendine özel başvuru ve değerlendirme kriteri olduğunu belirterek, adayların "www.diyanetvakfi.org.tr" adresindeki başvuru kriterlerine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.