banner

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın yüksek lisans ve doktora öğrencilerine vereceği burs için başvurular başladı.

üniversite yüksek lisans bursuBakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre vakıf, bu yıl 38 yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs veriyor. 2015 yılında 25 yüksek lisans, 25 doktora öğrencisi olmak üzere 50 kişiye burs verilmesi planlanıyor.

Bakanlığın uğraş alanlarından oluşan burs konuları, enerji, kentsel dönüşüm, mekan/sosyal hayat, deniz ve kıyı yönetimi, iklim değişikliği ve hava yönetimi, su ve toprak yönetimi ile atık yönetimi olmak üzere 7 ana başlık ve toplam 55 alt başlığı kapsıyor.

Bu konu başlıkları altında tez hazırlayan öğrenciler, vakfın "www.tucev.org" adlı internet adresinden 31 Ekim'e kadar burs için başvurabilecek.

Burslardan tez aşamasındaki öğrenciler yararlanacak. Başlangıçta, 25 yüksek lisans öğrencisine 1 yıl boyunca ayda 600 lira, 25 doktora öğrencisine ise 2 yıl süresince ayda 900 lira verilecek.

Nihai karar ve tasarruf, Türkiye Çevre Koruma Vakfı Yönetim Kurulu ve Burs Komisyonu'na ait olacak.

Burs alan öğrenciler, üniversitenin kabulünden sonra tezini, yazılı doküman ve CD formatında birer kopya halinde vakfa vermekle yükümlü olacak.

Uygulamayla, bilim adına çalışan öğrencilerin desteklenmesi ve tezlerin Bakanlığın gelecekteki çalışmalarına ışık tutması hedefleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.