banner

2015’te burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak?




Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kredi ve burs miktarı 2015'te 330 liraya yükseltilecek, yüksek lisans öğrencileri 660, doktora öğrencileri 990 lira alacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da sunum yaptığını dile getiren Arınç, Kredi ve Yurtlar Kurumunca yükseköğrenim gören öğrencilere kredi ve burs verildiğini hatırlattı.

"Bunlarda bu yıl itibarıyla göreceli bir artış yapıyoruz. 2014'te kredi ve burs miktarı aylık 300 lira iken 2015'te 330 liraya yükseltiliyor. Yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine 990 lira ödenecektir" diyen Arınç, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki öğrencilere sağlanan beslenme yardımının günlük 7 lira 30 kuruştan 2015'te 8 liraya yükseltileceğini söyledi.

Bunların öğrenciler için sevindirici bir haber olacağına yönelik düşüncesini paylaşan Arınç, "Artışları küçük görebilirler ama öğrencilere kredi, burs ve beslenme yardımı yanında yaptığımız bütün sosyal hizmetleri 2002 ile kıyasladığınız zaman bugün geldiğimiz nokta fevkalade yüksek bir artış noktasıdır" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.