banner

Çalışan öğrenciye de kredi ve burs imkanı




Asgari ücret düzeyinde gelirle çalışan öğrenciler kredi ve burs alabilecek.

 

resmi_gazeteAsgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilerin de kredi ve burs almasının önü açıldı.

 

"Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre, burs, kredi verilmeyecek öğrenciler ile ilgili hükümleri düzenleyen maddelerdeki, "asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler" ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

 

Kredi veya burs alan öğrencinin, asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olması halinde de kredisi kesilmeyecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.