banner

Yabancı öğrencilere burs imkanı




Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye'de lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğretim görecek 5 bin yabancı öğrenciye burs verecek.

YTB'den yapılan açıklamada, YTB tarafından yürütülen Türkiye Bursları'na 31 Mart'a kadar www.turkiyebursları.gov.tr adresinden 8 ayrı dilde başvuru yapılabileceği belirtildi.

Lisans öğrencilerine 600, yüksek lisans öğrencilerine 850 ve doktora öğrencilerine de 1200 lira burs sağlanacağı belirtilen açıklamada, burs almaya hak kazanan öğrencilerin akademik başarı ve teknik ön elemelerinden geçtikten sonra yapılacak mülakatla belirleneceği ifade edildi.

Uluslararası öğrencilere bursun yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında ücretsiz konaklama, eğitime başlamadan önce bir yıl boyunca zorunlu ve ücretsiz Türkçe eğitim imkanının da sunulacağı kaydedilen açıklamada geçen yıl 176 ülkeden 150 binden fazla başvuru olduğu, bu yıl ise 190 ülkeden 200 binden fazla başvurunun beklendiğine yer verildi.

YTB Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanda hızlı büyüme kaydetmesi nedeniyle bölgesinde bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. Bursla Türkiye'de eğitim görmüş birçok kişinin, şu an ülkelerinde hükümet üyesi veya bürokraside üst düzey yönetici olduğuna işaret eden Bülbül, Türkiye'de eğitim görmek için dünyanın hemen her yerinden gelen taleplerin güçlü Türkiye'nin bir göstergesi olduğunu belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.