banner

Temel bilimler bursunun kapsamı genişletildi




TÜBİTAK, LYS'de temel bilimleri tercih ederek ilk 10 bine giren öğrencilere verilen bursun kapsamını genişleterek ilk 25 bine verilmesini kararlaştırdı.

TÜBİTAK tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) temel bilimleri tercih eden öğrencilere verilen bursun kapsamı genişletildi. Bilim Kurulu, daha önce ilk 10 bine giren öğrencilere verilen bursun bundan böyle ilk 25 binde yer alacak öğrencilere verilmesini kararlaştırdı.

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın 29 Nisan'da  TÜBİTAK Başkan Vekili Mehmet Çelik'i ziyaretinde, LYS’de "MF" puan türünde ilk 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilereTÜBİTAK tarafından verilen bursun genişletilerek, ilk 20 bine çıkarılmasının teklif edildiği anımsatıldı.

TÜBİTAK Bilim Kurulu toplantısında, YÖK Başkanı Saraç'ın önerisinin kabul edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hatta 20 bin teklifinin de ötesine gidilerek, sıralamada ilk 25 binde yer alan öğrencilere burs verilmesi kararı alınmıştır. Böylelikle TÜBİTAK tarafından LYS'de MF puan türünde ilk 25 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine her ay burs verilecektir.

MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira; 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak yerleşen öğrencilere aylık bin 500 lira; 10 bin 1 ile 20 bin kişi arasında yer alarak yerleşen öğrencilere aylık bin lira ve 20 bin 1 ile 25 bin kişi arasında yer alarak yerleşen öğrencilere ise aylık 750 lira burs verilecektir."

"Bu istikamette başka adımlar da atılacaktır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç da temel bilimlerin güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi çalışmalarına TÜBİTAK'ın yapmış olduğu bu katkıdan dolayı, başta TÜBİTAK Başkan Vekili Mehmet Çelik olmak üzere bütün TÜBİTAK Bilim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bunun, temel bilimlerin güçlendirilmesine yönelik faaliyetler için önemli bir merhale olduğunu vurgulayan Saraç, "Bu istikamette yeni istihdam imkanları oluşturmak da dahil, başka adımlar da atılacaktır" bilgisini verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.