banner

Ataşehir Adıgüzel MYO’dan ek kontenjan tercih bursu




2015-2016 eğitim öğretim yılı için ek yerleştirme başvuru tarihleri 21 Ağustos’ta bitiyor. Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Ek Kontenjan ile kendilerini tercih ederek yerleşen öğrencilere çeşitli oranlarda Tercih Bursu imkanı sağlayacak.

adıgüzel myo2015-2016 eğitim-öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2015 ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı ek yerleştirme başvuru tarihleri 17-21 Ağustos 2015 olarak açıklandı. Ek yerleştirme kayıtları ise 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, ek kontenjan ile kendilerini tercih ederek yerleşen öğrencilere çeşitli oranlarda Tercih Bursu imkanı sağlayacak.

2015-2016 eğitim öğretim yılı ek kontenjan döneminde Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’na ait ön lisans programlarının herhangi birini tercih ederek yerleşen (%100 Burslu yerleşen öğrenciler hariç) her öğrenciye yerleştirmeye esas tercih sırasına göre aşağıdaki oranlarda “ Tercih Bursu” verilecek.

- 1. sırada tercih ederek yerleşen her öğrenciye %60 Burs

- 2. sırada tercih ederek yerleşen her öğrenciye %55 Burs

- 3., 4. ve 5. sırada tercih ederek yerleşen her öğrenciye %50 Burs

- 6. sırada ve daha alt tercihlerinde ücretli veya %25 Burslu olarak yerleşen her öğrenciye %10 Ek Burs imkanı sağlanacak.

Ataşehir Meslek Yüksekokulunu tercih eden öğrenci adayların dikkatine; ÖSYS ek yerleştirme ücretini yatırmayı unutmayın.

Ek Yerleştirme Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

* Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaylardan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılır, yerleştirme işlemine alınmaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılır.

**Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/ banka kartı ile de yatırılabilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.