banner

Tam Eğitim Bursu Sınavı’na rekor başvuru




Her yıl başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrencileri belirleyerek burs olanağı sağlamak amacıyla Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Tam Eğitim Bursu sınavına rekor bir sayıyla 54.933 başvuru yapıldı.

ted_bursBu yıl 5 Mart 2016, Cumartesi günü, saat 10:00'da, 38 il ve ilçedeki 88 okulda, 2.298 salonda düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu sınavına başvurular 15 Şubat 2016 tarihinde sona erdi ve sınava rekor bir sayıyla 54.933 başvuru yapıldı. Tam Eğitim Bursu sınavında başarı olan çocukların üniversite eğitimlerinin sonuna kadar eğitim masrafları Türk Eğitim Derneği tarafından karşılanacak. “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasındaki burs programı, öğrencinin yalnızca eğitimi boyunca akademik gelişimine ilişkin yeterli ve sürekli maddi desteği sağlamakla kalmıyor; sosyal, kültürel ve psikolojik anlamda kapsamlı manevi destek de veriyor.

“Tam Eğitim Bursu” nedir?

Türk Eğitim Derneği’nin 2003–2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı fakat ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler “Tam Eğitim Bursu” (TEB) kapsamında okutuluyor. “Tam Eğitim Bursu”, burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. “Tam Eğitim Bursu” alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyorlar. 

“10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası hakkında

Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyası kapsamında "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler TED Okulları'nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği, bir çocuk için yıllık eğitim masrafının 13.500 TL olduğu "Tam Eğitim Bursu" ile çocukların yalnızca eğitim masraflarını karşılamakla kalmıyor, burstan yararlanan tüm çocukların gelişimini eğitim hayatları boyunca takip ediyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamalarını üstleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.