banner

Tekfen Vakfı Burs Programı'na başvurular başladı




Tekfen Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bu yıl 4 Ekim’de başlayan Tekfen Vakfı burs başvuruları www.tekfenburs.org adresinden 17 Ekim tarihine kadar devam edecek.

tekfen_burs_2021Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlerin eğitimini desteklemeyi hedefleyen Tekfen Vakfı’nın burs başvuruları 4 Ekim’de başladı. Tekfen Vakfı burs programı kapsamında bu yıl da Türkiye'de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 550 öğrenciye burs verecek. Bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin mezuniyetine ve onların iş hayatına atılmasına destek olan Tekfen Vakfı’nın, burs programından yararlanmak isteyen öğrencilerin www.tekfenburs.org üzerinden, başvurularını 17 Ekim’e kadar tamamlamaları gerekiyor.

Tekfen Vakfı, burs programıyla gençlerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca onlara destek olmayı hedefliyor. Bu nedenle burs başvuruları arasında okuduğu akademik birimi yeni kazanan adaylara öncelik tanınıyor. Burs programına kabul edilen öğrenciler eş zamanlı olarak okullarından, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum-kuruluş ya da sivil toplum kuruluşlarından (STK) burs alamıyor. Kriterleri arasında bölüm kısıtlaması olmayan Tekfen Vakfı bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin, velileri arasında en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirinin 6 bin 337 TL ve altında olması şartı aranıyor.

Ayrıca bursiyerlere Tekfen Grup Şirketleri’nde staj imkânı da sunuluyor. Bu kapsamda Grup Şirketleri’ne stajyer alımlarında Tekfen Vakfı bursiyerlerine öncelik veriliyor.

Tekfen Vakfı Hakkında

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, 12 Nisan 1999 tarihinde kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak kurulmuştur. Vakfın hedefleri, kuruluş belgesinde, "Türkiye'nin önde gelen eğitim, sağlık, kültür, sanat ve doğal varlıkları koruma merkezlerinden biri olmak için ulusal ve uluslararası ortamda çalışmak ve bu konularda gelişme sağlanmasına, doğa ile uyum içerisinde yaşanacak bir geleceğin kurulmasına yardımcı olmak" şeklinde tarif edilmektedir.

Hedefleri doğrultusunda bugüne kadar birçok projeye doğrudan kaynak sağlayan ya da aynı hedeflere ulaşmak amacıyla başka kurum ve kuruluşlarla işbirliği gerçekleştiren Tekfen Vakfı, 2004 yılında "Toplum Yararına Çalışan Kurum" statüsünü kazanmıştır.

Tekfen Vakfı, çalışkan, başarılı ve sağlam karakterli gençlerin daha iyi şartlarla öğrenim görmesi için üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.