banner

Eğitim internete taşınıyor




Bilgin Yazar / ETGiGrup/VeduBox Genel Müdürü

etgiÖZET
Hacettepe Teknokent'te e-eğitim teknolojileri geliştiren ETGi Grup; geliştirdiği VEDUBOX e-eğitim sistemi sayesinde bütün dünyadan şirketlerin, eğitim kurumlarının ve özel öğretmenlerin internetten kendine ait bir online eğitim alt yapısı oluşturmasını sağlayarak, eğitimlerin ve derslerin internet üzerinden basit ve pratik bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor. E-Eğitim ve uzaktan eğitimi aynı zamanda oldukça ekonomik hale getiren VEDUBOX en son teknolojileri entegre bir şekilde sunuyor. VEDUBOX'ı kullanmak isteyen kurumların sadece logo ve web adreslerini sisteme girmeleri yeterli oluyor. Herhangi bir teknik alt yapıya, sunucuya, teknik personele gerek kalmadan kurumlar her türlü eğitimi internetten online gerçekleştirebiliyor.
Bilgi ve eğitim teknolojilerinin eğitim ve öğretim açısından önemini, teknolojinin eğitim başarısına etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Teknoloji ile birlikte her şey çok hızlı değişiyor. Artık hem işlerimizi hem de eğitimi de farklı şekilde yapmamız gerekiyor. Teknoloji bizim öğrenme ve çalışma alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Dolayısıyla bugünün insanı geçmişteki insanlara göre farklı çalışıyor ve öğreniyor. Hem çalışma hayatını hem de eğitim hayatını bu değişimlere göre şekillendirmezsek, rekabet edebilir yani hayatta sürdürülebilir başarıyı sağlayamayız. Teknolojinin neden olduğu bu değişimlere karşı hayatta kalmanın yöntemi hayat boyu öğrenme.
Teknoloji küçük yaşlardan itibaren eğitim içerisinde olmalı. Çünkü insanlar teknoloji sayesinde çok daha kolay öğreniyor, öğrenim düzeyleri takip edilebiliyor, kişileştirilmiş eğitim sunulabiliyor. Bugün teknoloji sayesinde her türlü bilgi ve eğitime çok kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Ancak mevcut eğitim alışkanlıkların değişmesi gerekiyor. Öğretmen, öğrenci, aile ve okul e-eğitim yöntemleriyle ne kadar uyumlu bir ortam oluşturabilirse, öğrenciler gelecek hayatlarına ve işlerine o kadar başarılı sonuçları olacaktır.
Uzaktan eğitimin ülkemizde ve dünyada gelişimini nasıl görüyorsunuz?
Uzaktan eğitim diğer adıyla e-eğitim tüm dünyada çok hızlı gelişiyor. Yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde giderek fiziksel mekanlardaki eğitimin yerini alacak. Gelecekteki okulları içerik sunumu yapan kurumlardan çok, öğrencilerin ödev - proje - çalışma ve sosyal ortamları olarak düşünmeliyiz. Çünkü uzaktan eğitim sistemleri içerik sunumlarını kişileştirilmiş bir şekilde sunabilme, en iyi ders anlatan öğretmenlerden ders verebilme gibi imkanlar yanında oyunlaştırılmış eğitim, sanal gerçeklik (virtual reality) gibi yeni öğretim yöntemlerini de sağlayabilmekte, bu sayede öğrencinin istenilen eğitim düzeyine gelmesi sürecini başarılı bir şekilde yönetebilmektedir.

Biz de, e-eğitim teknolojileri geliştiren firmamız ETGi Grup’un Hacettepe Teknokent'te geliştirdiği VEDUBOX e-eğitim sistemi sayesinde bütün dünyadan şirketlerin, eğitim kurumlarının ve özel öğretmenlerin internetten kendine ait bir online eğitim alt yapısı oluşturmasını sağlayarak, eğitimlerin ve derslerin internet üzerinden basit ve pratik bir şekilde yapılmasına olanak veriyoruz. Uzaktan eğitimi aynı zamanda oldukça ekonomik hale getiren VEDUBOX en son teknolojileri entegre bir şekilde sunuyor. VEDUBOX'ı kullanmak isteyen kurumların sadece logo ve web adreslerini sisteme girmeleri yeterli oluyor.Herhangi bir teknik alt yapıya, sunucuya, teknik personele gerek kalmadan kurumlar her türlü eğitimi internetten online gerçekleştirebiliyor.
Ülkemizde eğitim ve teknoloji entegrasyonu sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz, gelecek öngörüleriniz nelerdir?
Bugünün bence en önemli konusu, her yaştan insanımızı internet üzerinden çalışan ve öğrenen insanlara çok hızlı bir şekilde dönüştürmek. Dolayısıyla e-eğitim ve uzaktan eğitim sistemlerini her türlü şirketin, devlet kurumlarının ve eğitim kurumlarının çok hızlı bir şekilde uygulamaya başlaması gerekiyor. Ancak bu konuda diğer ülkelere göre biraz yavaş ilerliyoruz ve uzaktan eğitimi de çok yanlış yöntemlerle ve teknolojilerle yapmaya çalışıyoruz. Hem devlet okullarında özel okullarda hem de kurslarda online eğitim ve etüt sistemleri ile dersler verilmesi, öğrencilerin ödevlerini e-eğitim sistemi üzerinden gönderebilmesini en kısa zamanda yaygınlaştırmalıyız. Üniversitelerimizin uzaktan eğitimi doğru bir şekilde yapmasını sağlayarak hem insan kaynaklarını verimli kullanabiliriz, hem öğrencilerimize daha fazla imkan sağlayabiliriz hem de yurtdışına hizmet vererek ülkemize para kazandırabiliriz. Firma olarak biz, uzaktan eğitim alanındaki gelişime katkı sağlamak amacıyla her türlü kuruma ücretsiz e-eğitim danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

www.etgigrup.com
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.vedubox.com www.yabancidilkonus.com www.etgidil.com

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.