Ders çalışma konusunda aşırıya gitmedim
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 12 Temmuz 2013 11:56 tarihinde oluşturuldu
Türkiye 4'üncüsü olan Ültemek, "Ders çalışma konusunda aşırıya gitmedim. Sosyal hayatıma da önem verdim. Bazı günler 7 saat, bazı günler 3 saat çalıştım, hiç çalışmadığım günler de oldu." dedi.
Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye 4'üncüsü olan Bozyaka Özel Yamanlar Ortaokulu öğrencisi Mustafa Kaan Ültemek, sınavın zor geçtiğini, kendisini tüm olasılıklara hazırladığını, en iyisini yaptığı için mutlu olduğunu belirtti.
Okulda AA muhabirine açıklama yapan Ültemek, başarısında rehber öğretmenlerin dediklerini yerine getirmesinin önemli rolü olduğunu söyledi. Ültemek, "Ders çalışma konusunda aşırıya gitmedim. Sosyal hayatıma da önem verdim. Bazı günler 7 saat, bazı günler 3 saat çalıştım, hiç çalışmadığım günler de oldu. Sınav beni biraz korkutmuştu. Sorular zorlamıştı. Aileme 'herşey olabilir' demiştim. Tüm sorulara yanıt verdiğim ve en iyisini yaptığım için mutluyum. Sınava hazırlanan kardeşlerime tavsiyem aşırı ders çalışmak yerine öğretmenlerin dediklerini yapmalarıdır" dedi.
Yamanlar Fen Lisesi'ne gitmek istediğini, tarihe de merak duyduğunu anlatan Ültemek, olmak istediği mesleğe henüz karar vermediğini de söyledi.
Okul Müdürü Murat Çelen ise öğrencilerinin başarısıyla gururlandıklarını, bu başarıda ailesi ve ilkokuldan bu yana emek veren öğretmenlerinin büyük payının bulunduğunu belirterek sınav öncesinde Mustafa'dan böyle bir başarıyı beklediklerini ifade etti.
Baba Halil Ültemek ise oğlunun düzenli çalışma ve öğretmenlerin desteğiyle bu başarıya ulaştığını, gelecek dönemde bu başarısını devam ettirmesini umduklarını kaydetti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak