banner

Başbakan’ın sözleri için “Düpedüz asparagas” demişti




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında “Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” açıklamaları için Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetleneceği yönünde bir konuşması olmadığını belirterek, “Düpedüz asparagas” demişti. Bugün de Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında o sözleri yinelemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında, yurt yetersizliğinden yakınan milletvekillerini yanıtlarken, “Denizli’de şahit olduk, yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” açıklamaları için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetleneceği yönünde bir konuşması olmadığını belirterek, “Düpedüz asparagas” demişti. Bugün de Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Görsel ve sosyal medyada bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek birşeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam." açıklaması Arınç'ı yalanlar nitelikteydi.

Arınç ne demişti?

Gazetelere yansıdığı şekliyle ‘özel evlerde kalan talebelerin şu veya bu şekilde denetlenecekler’ veya baskınlar yapılacağı şeklindeki yazılanlar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok düşüncemiz de yok. Başbakanın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil. Ama Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olan tüm yurtların, özel ticari amaçlarla kişiler tarafından açılmış olan yurtların da denetlenmesi hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de Gençlik ve Spor Bakanlığının görevleri içindedir. Yoksa özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor, kimlerle birlikte kalıyor, ne yapıyorlar, ne yapmıyorlar, bunlar bizim ilgi alanımız içerisinde değil. Bunu kesinlikle reddediyorum bu tür haberleri ve maksatlı buluyorum.”

Başbakan Erdoğan ne dedi?

Başbakan "Ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz" dedi

“Görsel ve sosyal medyada bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek birşeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam.”

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kızılcahamam kampında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetleneceği yönünde bir konuşması olmadığını belirterek, “Düpedüz asparagas” dedi.

İşte Arınç’ın Hürriyet’te yayınlanan dünkü açıklaması;

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gençlik ve Spor bakanımıza yöneltilen bir soru oldu. Özellikle üniversitelerde öğrencilerin çok yoğun bulunduğu illerde Kredi Yurtlar Kurumu’nun yaptığı ve denetiminde bulunduğu yurtların yeterli olmadığı, öğrencilerin dışarıda kaldıkları, bazılarının özel ev kiraladıkları, bazılarının da başka özerk kişilere ait adı yurt olan yerlerde barındırdıkları ifade edildi. Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımıza yurtların sayısının süratle sayısının artırılması yurtlarda olası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bakanlığın görevini en iyi şekilde yapması ortaya çıktı. Yani yaşanabilecek olumsuzluklar nedir? Bir yurtta yapılması gerekli olmayan bazı yasak eylemler olarak gösterilen belki de yasadışı bazı suç haline gelebilecek veya disiplinsizlik sayılabilecek olayların yaşanmasıdır. Bunların sokaklarda çok örneklerini görüyoruz ama bu örneklerin bir yurda taşınmasının yurttaki öğrencileri rahatsız edebileceği konusunda esasen bakanlığın var olan denetim görevlerinin daha iyi bir şekilde yapılması konuşuldu. Bunu ben de biliyorum, bunun açıklanmasında da hiçbir mahsur yok.

Ancak gazetelere yansıdığı şekliyle ‘özel evlerde kalan talebelerin şu veya bu şekilde denetlenecekler’ veya baskınlar yapılacağı şeklindeki yazılanlar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok düşüncemiz de yok. Başbakanın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil. Ama Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olan tüm yurtların, özel ticari amaçlarla kişiler tarafından açılmış olan yurtların da denetlenmesi hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de Gençlik ve Spor Bakanlığının görevleri içindedir. Yoksa özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor, kimlerle birlikte kalıyor, ne yapıyorlar, ne yapmıyorlar, bunlar bizim ilgi alanımız içerisinde değil. Bunu kesinlikle reddediyorum bu tür haberleri ve maksatlı buluyorum.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.