banner

PISA 2012’de usulsüzlük girişimi iddiası




CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 2012’de Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA sınavında usulsüzlük girişimi olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde söz aldı.

2012’de Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA sınavında usulsüzlük girişimi olduğunu iddia eden Serter şöyle konuştu: “Sayın Bakan’ın bir konuya dikkatini çekmek istiyorum: Bir yıldır bildiğim hâlde, bunu, ilk defa, burada açıklama ihtiyacı duydum; daha önce söylemedim çünkü söylersem uluslararası bir skandala neden olabilirdi. 2012 yılında, sınav yapılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok üst düzey bir bürokratı, bir müsteşar yardımcısı, sınav sorularının öğretmenler aracılığıyla öğrencilere çözdürülmesi için soruları elinde bulunduran bürokratlara ağır baskı uygulamıştır. Ancak, bunun açıklanması, ortaya çıkması halinde, hem Türkiye sistemden diskalifiye olacak hem de büyük bir uluslararası skandal ortaya çıkacaktı. O bürokratların direnmesiyle, ısrarıyla bu gerçekleştirilmemiştir. O direnci gösteren bürokratların, bugün, o görevde olmadıklarının da altını çizmek istiyorum. İsterseniz isim isim de size takdim edebilirim.”

Kazanana umre bileti

CHP’li Serter, Konya’da bir anaokulunda umreye gitme oyunu oynayan çocukların fotoğrafını gösterdi. Serter, “Konya’da bir anaokulu. Sayın Bakanım, lütfen bakın. Bu çocuklar ne yapıyor, biliyor musunuz? Bu çocuklara Umre oyunu oynattırılıyor, oyunda kazanan umre bileti kazanıyor. Bu özgür eğitim mi AKP tipi insan yaratmak için kurguladığınız eğitim mi?” diye konuştu.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.