banner

Müdürlerin görevden alınması yargıda




Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, müdürlerin görevden alınması ve bu alanda yapılan düzenlemeye ilişkin Danıştay'a açtıkları davaların bugünlerde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Karaca, sendikanın Trabzon Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, okul idarecilerinin belirlenmesinde yapılan uygulama sonrası Eğitim Sen üyesi müdürlerin neredeyse tamamının görevden alındığını savundu.

Puanlamalarda haksızlıklar yapıldığını belirten Karaca, "Birçok arkadaşımız sınavla müdürlük hakkı kazanmıştı. Yazılı sınavlar sonucu müdür ve idareci olmuştu. Bu hakları, yapılan düzenlemelerle ellerinden alındı" diye konuştu.

Müdürlerin görevden alınması ve bu alanda yapılan düzenlemeye ilişkin mahkemelere başvurduklarını ifade eden Karaca, "Bireysel davalar açtırdık. Danıştay'a başvuru yaptık. Süreci Anayasa Mahkemesi'ne taşıdık. Özellikle Danıştay'a açtığımız davaların bugünlerde sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

Karaca, bireysel açılan davaların bir kısmının sonuçlanmaya ve mahkemeyi kazanan arkadaşlarının görevlerine dönme kararlarının çıkmaya başladığını dile getirerek, Anayasa Mahkemesi'nden hem yönetmeliğin hem de yasanın iptalini beklediklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.