banner

Sendikalar MEB tasarısına karşı grev kararı aldı




Eğitim-Sen ve Türk-Eğitim-Sen, 26 Şubat Çarşamba günü Milli Eğitim Temel Kanunu Yasa Tasarısı’na karşı greve gitme kararı aldı.

Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada, Milli Eğitim Temel Kanunu`na karşı, 26 Şubat Çarşamba günü ülke genelinde grev yapılacağını, yapılacak greve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin davet edildiği belirtildi.Türk Eğitim-Sen bugün de bir basın açıklaması yaptı;

Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyesi bir grup, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı Ak Parti İl Binası önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Fomara Meydanı"nda yaptığı açıklamada, söz konusu tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS'den yeterli puan almalarının önemli olmayacağını öne sürdü.

Tasarıyla 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin valilerin, il milli eğitim müdürlerinin iki dudağı arasına bırakıldığını savunan Türkoğlu, "Okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatı'nın yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerinin ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen'in tüm illerde tasarının geri çekilmesi için alanlara indiğini ileri süren Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Türk Eğitim-Sen olarak, MEB Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için 26 Şubat'ta tüm Türkiye genelinde ortak iş bırakma eylemi yapacağız. İş bırakma eylemine üyemiz olsun yada olmasın tüm eğitim çalışanlarımız davetlidir. Tasarı geri çekilmezse, önümüzdeki günlerce binlerce kişinin katılımıyla Ankara'da miting yapacağız ve Hükümeti, MEB'i, bu tasarıyı hazırlayanları en yüksek perdeden bir kez daha protesto edeceğiz."

Sendika üyelerinden oluşan grup, basın açıklamasının ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.