banner

Tarihe damga vurmuş kişilerden öğretmenlikle ilgili sözler




Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm eğitimcilerin öğretmenler günü kutlu olsun! İşte tarihe damga vurmuş kişilerden öğretmenlikle ilgili sözler;

24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği günün anısına Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmiştir.

Öğretmenler günü ilk olarak Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tarihe damga vurmuş kişilerden öğretmenlikle ilgili sözler

M. Kemal Atatürk

Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler.

İsmet İnönü

Devlet adamları gelir, geçerler. Milletlerin hayatında izleri payidar olan muallimlerin elleridir.

Eflatun

Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.

Diyojen

Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir meslek tanımıyorum.

Socrates

Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez.

Arthur Ward

Vasat öğretmen anlatır, iyi öğretmen açıklar, usta öğretmen gösterir, büyük öğretmen ilham verir.

Arthur Miller

Öğrenmenin de maliyeti vardır, önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir; otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir; deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir; hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir; hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler.

John Astor

İnsanın yapısında eğitmekle düzeltilemeyecek hiçbir özellik yoktur

Friedric Nietzsche

Bir öğretmen için en kötü olay, öğrencilerinin ömür boyu kendisinin yanında kalmasıdır

Thomas Ewing

Öğrenmeden öğretmezsin

Homer

Eğitim öğrencilere saygıyla başlar

Gustave Le Bon

Anlamak öğrenmekten daha iyidir

Philip Massinger

Dalgın kafayla birşeyler öğretmenye çalışmak, rüzgarlı havada ateş yakmaya benzer

Montaigne

Öğrenciklerimizi ezberlemekte değil, tekrarlamakta yarar vardır

Jean Paul Richter

Eğitim ve öğretimin amacı makine yapmak değil, insan yetiştirmektir



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.