banner

Cumhurbaşkanı: Eğitim kurumlarını güçlendirmeliyiz




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti ve "Aileyi ve eğitim kurumlarını güçlendirmeliyiz" dedi.

türgev tayyipErdoğan, bu iletişim araçlarının da en etkili şekilde kullanılıp, aile ve eğitim kurumlarının yeniden güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Aile ve eğitim kurumları tarafından boş bırakılan zihinler iletişim araçları vasıtasıyla süratle dolduruluyor. Onun için çizgi filmlerden, müzikten, bilgisayar oyunlarından başlayarak, evlatlarımızın hayatı ve dünyayı öğrenmesinde etkili olan tüm araçları, kendi eğitim sürecimizin bir parçası haline dönüştürmeliyiz" dedi.

Erdoğan, Okçular Vakfı'nda düzenlenen TÜRGEV'in 2015 Mezuniyet Töreni ve İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, eğitime ve gençliğe hizmet yolunda 19. yılına ulaşan vakfa çalışmalarında başarılar diledi.

Vakıf büyüdükçe, hizmetlerinin kalitesini yükselttikçe, faaliyet alanını genişlettikçe aynı şekilde bu saldırıların da artarak devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilesiniz ki meyvesi yenen ağaç taşlanır. Taşlayanlar ne kadar makbulse şu anda TÜRGEV'e saldıranlar da o kadar makbuldür. Bu tür saldırıları, ithamları kesinlikle tasvip etmesek de maalesef bunlar bizim siyasi hayatımızda sürekli karşılaştığımız hadiselerdir. Ama bu saldırıların, gençlere hizmetten başka bir gayesi olmayan TÜRGEV'e ve benzeri kurumlara yönelmesinden gerçekten üzüntü duyuyorum. Buradaki hizmetten rahatsız olanlar esasen kendi belirledikleri format dışında ve kendi inisiyatifleri haricinde çalışma yürütülmesini istemiyorlar. TÜRGEV'e saldıranların asla gençlik, eğitim ve hizmet diye bir derdi yoktur. Burada yapılan hizmetleri görüp de bunlara karşı çıkmak akıl, vicdan ve insaf sahibi hiç kimsenin yapabileceği bir iş değildir. TÜRGEV'in ısrarla siyasi tartışmaların içine çekilmek istenmesinin sebebi, bu çatı altında yetişen gençlerin inançları, tarihleri, kültürleri, medeniyetleri konusunda elde edecekleri müktesebatlarıdır. Biz de işte tam da bu sebeple TÜRGEV'e sahip çıkıyor, güçlenmesini, hizmetlerinin yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Siyasi tartışmalar, yapılan hizmetleri gölgeleme gayretinin ürünüdür ve algı operasyonundan ibarettir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için tüm bu iftiralara, yalanlara, algı operasyonlarına kafamızı çevirip, vakfımızın asıl amacına yoğunlaşmalıyız. Bu vakfın hayırlı bir niyetle ve hayırlı hizmetler için kurulduğunun, bugüne kadar da böyle çalıştığının en yakın şahidiyim. Bugüne kadar attığı her adımda, yaptığı her hizmette TÜRGEV'in yanındayım, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Eğitimin önemi

Erdoğan, eğitimin, sağlık, emniyet ve adaletle birlikte Türkiye'yi üzerinde yükseltmek için 12 yıldır çalıştıkları 4 alandan biri olduğuna vurgu yaparak, eğitimin önceliğine işaret etti.

Dünyanın en eski eğitim kurumlarına, üniversitelerine ev sahipliği yapan bu toprakların maalesef geçen iki yüzyılda adeta çölleştiğini belirten Erdoğan, oysa tarihte Buhara'dan, Horasan'dan, Semerkant'tan, Endülüs'ten Kurtuba'ya kadar dönemlerinin en önemli eğitim ve bilim merkezleri olan şehirlerin bulunduğunu anlattı.

Erdoğan, aynı şekilde İstanbul'la birlikte Kayseri'den Bursa'ya, Erzurum'dan Manisa'ya kadar pek çok şehrin geçmişte eğitim alanında birer yıldız gibi parladığını ifade ederek, devlet ve toplum hayatında yaşanılan derin sarsıntılar sebebiyle bu ilim yuvalarının ya tamamen yıkıldığını ya da kabuklarına çekildiğini dile getirdi.

Zihinlerle birlikte gönülleri de doyuran bir eğitim anlayışına ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin amacı ve içeriği konusunda, altyapısında gösterilen kadar ilerleme sağlanamadığını ifade ederek, "Bu konudaki tüm hassasiyetlerime, tüm gayretime rağmen maalesef geldiğimiz yer kesinlikle benim arzu ettiğim, hayal ettiğim yer değildir. İnşallah bundan sonra, işte bu eksiği gidermek için daha çok çalışıp gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Zihinlerle birlikte gönülleri de doyuran bir eğitim anlayışına ihtiyaç olduğuna işaret eden Erdoğan, günümüzde çocukları ve gençleri ailesinden, eğitim kurumlarından çok televizyon, internet, sosyal medya gibi iletişim araçlarının etkilediğini vurguladı.

Erdoğan, "3-5 yaşındaki evladımız televizyonda ne bulursa onu değil, bizim değerlerimiz, kültürümüz çerçevesinde hazırlanmış çizgi filmleri seyretmeli. 8-10 yaşındaki evladımız bilgisayarda ne bulursa onunla değil, aynı anlayışla hazırlanmış programlarla meşgul olmalı. 11-13 yaşındaki evladımız popüler kültürün kendisine dayattığını değil, onu da cezbedecek şekilde kendi kültürümüzden üretilmiş müzikleri dinlemeli. 14 yaşındaki, 16 yaşındaki evladımız inancımızın ve tarihimizin temel eserleriyle çoktan tanışmış olmalı. Üniversite döneminde de evlatlarımız işte bu sağlam temeller üzerinde hem mesleki hem zihni hem de manevi olgunluk düzeyine ulaşmalı" dedi.

TÜRGEV'in kendi alanında örnek olacağına inanıyorum

Bu bakımdan TÜRGEV'in kendi alanında örnek olacağına inandığını dile getiren Erdoğan, mezun öğrencilerden de vakfın gönüllü elçileri olarak yürütülen hizmetlere katkı sağlamalarını beklediğini söyledi.

Erdoğan, bu çatı altında yürütülen hizmetler için emeği geçenlere teşekkür ederek, ramazan ayının tüm millet ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.